Goodyear uspešan na testovima letnjih pneumatika

30. Mar 2021

Goodyear

 

Vodeći nemački auto magazini na svojim uporednim testovima letnjih pneumatika potvrdili su izvrsnost Goodyear pneumatika, pobedivši konkurenciju i osvojivši prvo mesto na čak tri različita testa. Pneumatik Eagle F1 Asymmetric 5 svojim performansama oduševio je stručnjake magazina „Auto Zeitung” i „Gute Fahrt, a Goodyear-ov najnoviji pneumatik za sportske terence EfficientGrip 2 SUV proslavio se na nezavisnom testu prestižnog časopisa „Auto Bild allrad”.

 

Na testu letnjih pneumatika magazina „Auto Zeitung” u segmentu sportskih pneumatika UHP dimenzije 225/40R18 takmičilo se deset različitih brendova. Pneumatik Eagle F1 Asymmetric 5 svojim izuzetnim performansama na mokroj i suvoj podlozi suvereno je pobedio konkurenciju. Ujedno je dobio i nagradu za najefikasniji pneumatik među preporučenim pneumaticima i osvojio preporuku u pogledu ekonomične potrošnje goriva.

 

Pneumatik je bio ispred konkurencije i u kategoriji kočenja na mokroj podlozi. Stručnjaci časopisa „Auto Zeitung” naglasili su da su se performanse Goodyear-ovih pneumatika, pored toga što su izvrsne na mokrim putevima, pokazali su se i vrlo dobrim pri otporu kotrljanja. Takve performanse pokazuju da je u razvoj uložen veliki napor, jer samo uz odgovarajuću kompleksnost gumene smese, pneumatik može efikasno da se kotrlja po zemlji i istovremeno dobro prijanja na mokru podlogu.

 

Stručnjaci magazina „Gute Fahrt” na test su postavili osam letnjih pneumatika u omiljenoj dimenziji 245/40R18Y, a kao najbolji među njima pokazao se Goodyear-ov pneumatik Eagle F1 Asymmetric 5. Pored preporuka magazina dobio je i najbolju ukupnu ocenu „veoma dobar +”. 

 

To je bio jedini pneumatik na testu koji je postigao ocenu „vrlo dobar” po svim kriterijumima performansi, a to su upravljanje na suvoj i mokroj podlozi, ABS kočenje na suvoj i mokroj podlozi, akvaplaning uzdužno i poprečno i na mokroj kružnoj stazi.

 

Jedan od vodećih nemačkih auto magazina „Auto Bild allrad” na svom detaljnom testu, koji je uključivao petnaest kriterijuma performansi, poredio je deset brendova SUV pneumatika.

 

Goodyear-ov novi letnji pneumatik EfficientGrip 2 SUV svojim širokim rasponom performansi ostvario je najveći broj poena, a ujedno može da se pohvali i kao jedini pneumatik koji je po svim kriterijumima testa uvršten u sam vrh. Test je, kao odraz potreba vozača sportskih terenaca za ukupnim performansama, obuhvatio performanse na mokrim i suvim površinama i prijanjanje na različitim vrstama terena, kao što su pesak, šljunak, trava i blato.

 

Magazin je istakao da Goodyear-ov pneumatik može da se pohvali uzornim voznim karakteristikama na svim površinama, sportskim upravljanjem, preciznim upravljanjem i kratkim zaustavnim putem na mokrim i suvim podlogama. Ocenili su i da njegov otpor kotrljanja obećava i veliku uštedu u gorivu.


Ime i prezime
Komentar