Novi letnji Goodyear pneumatici

11. Mar 2021

Goodyear EfficientGrip 2 SUV

 

Goodyear predstavlja nove letnje pneumatike EfficientGrip 2 SUV i EfficientGrip Cargo 2, koji nude poboljšane vozne karakteristike, kraći zaustavni put i veći broj pređenih kilometara. Među zajedničke prednostie oba pneumatika spada da su pogodni i za električne modele.

 

Udeo SUV vozila, odnosno sportskih terenaca u evropskom voznom parku privatnih automobila neprestano raste. U 2020. godini, SUV vozila predstavljala su 37 odsto celokupne prodaje novih vozila u Evropi, a do 2025. godine, prema predviđanjima njihov udeo trebalo bi da iznosi čak 43 odsto.

 

Goodyear je tokom razvoja novog letnjeg pneumatika EfficientGrip 2 SUV uzeo u obzir najčešće zahteve koje vozači sportskih terenaca očekuju od pneumatika, a to su odlično kočenje i pouzdano prijanjanje na mokrim putevima.

 

Pneumatik EfficientGrip 2 SUV, zahvaljujući brojnim inovativnim tehnologijama, pored visokog nivoa performansi, omogućava i veći broj pređenih kilometara. Njima će vozači tako moći da pređu 25 odsto više kilometara nego njegovim prethodnikom, za šta je zaslužna Goodyear tehnologija Mileage Plus. Ova tehnologija gaznom sloju obezbeđuje veću elastičnost i fleksibilnost, čime u širokom rasponu temperatura smanjuje mogućnost nastajanja pukotina usled grube površine puta.

 

Visok nivo performansi pneumatika ogleda se i u kraćem zaustavnom putu kako na mokroj tako i na suvoj podlozi. Poboljšano raspršivanje vode i kraći zaustavni put na mokroj podlozi, obezbeđeni su povećanim brojem dužih ivica prijanjanja u kombinaciji sa manjom krutošću gumene smese, dok je kraći zaustavni put na suvoj podlozi, rezultat veće kontaktne površine i većih rebara u centralnom delu gaznog sloja.

 

Pneumatik Goodyear EfficientGrip 2 SUV biće dostupan u 52 dimenzije za naplatke od 16 do 22 inča. Omogućavajući veći broj pređenih kilometara i svojim brojnim dimenzijama visokog indeksa nosivosti, pneumatici EfficientGrip 2 SUV dobar su izbor, ne samo za zahtevne sportske terence, već i za električne automobile. 

 

Goodyear je svoju ponudu pneumatika za brzorastući segment lakih komercijalnih vozila obogatio novim letnjim pneumatikom EfficientGrip Cargo 2, koji se između ostalog odlikuje većom izdržljivošću gaznog sloja, kao i poboljšanim voznim karakteristikama na mokroj podlozi.

 

EfficientGrip Cargo 2 je zahvaljujući novoj gumenoj smesi, otporniji na visoke temperature i teške uslove na putu, što mu omogućava da u izdržljivosti gaznog sloja za čak 38 odsto pretekne svog prethodnika. Pneumatik se ponosi i kraćim zaustavnim putem na mokroj podlozi, u čemu prethodnika pretiče za čak osam odsto. Za to je zaslužna nova adheziona smola koja u toku kočenja na mokrom omogućava bolje naleganje gumene smese na podlogu, što dovodi do poboljšanog kočenja.

 

Pneumatik EfficientGrip Cargo 2, koji dopunjuje Goodyear set pneumatika za laka komercijalna vozila, na tržište dolazi u 23 dimenzije za naplatke od 14 do 17 inča, a sve dimenzije pogodne su i za električna vozila.


Ime i prezime
Komentar