Gumball 3000 reli na stazi Balocco

21. Jun 2019

Alfa-Romeo Gumball 3000 - Balocco

Model Stelvio Quadrifoglio sa posadom kompanije Carrera je zvezda spektakularne parade super automobila koji učestvuju u 21. Iizdanju Gumball 3000 relija. Pored njega tu su i automobili iz posebne serije Alfa Romeo Racing, a Antonio Đovinaci (Antonio Giovinazzi) je za volanom modela Giulia Quadrifoglio.

 

Dan prepun uzbuđenja na test stazi Balocco: Dizajnerski studio kompanije Alfa Romeo predstavio je svoje izvanredne unikatne modele, sa posebnim dizajnom spoljašnjosti koji otelotvoruju visoke performanse, stil i nasleđe, koji su predstavljeni oduševljenim posmatračima.  

 

Test staza Balocco ugostila je učesnike Gumball 3000 relija tokom deonice od Venecije do Monaka. Karavan je zastao na test stazi, gde je Alfa Romeo imao ulogu domaćina na lokaciji koja je sinonim za trkačku tradiciju ovog brenda: mnogi od trkačkih automobila ovog brenda, koji su pobeđivali na najpoznatijim stazama širom sveta, razvijeni su na test stazi Balocco. Prikladno je i to što je Antonio Đovinaci, italijanski vozač Alfa Romeo Racing F1 tima, bio prisutan na ovom događaju.  

 

Raspored događaja je kreiran tako da odražava svaki aspekt izvrsnosti brenda, od njegovog sportskog stava do njegovog vrhunskog stila, bez zaboravljanja njegovog aristokratskog nasleđa. Da bi cenili ove karakteristike u njihovom najboljem izdanju, posetiocima je bio potreban samo jedan pogled na kreacije dizajnerskog studija brenda Alfa Romeo, koji su bili izloženi za javnost od jutra. Dok su iščekivali dolazak Antonija Đovinacija, prisutni su imali priliku da se dive „Alfa Romeo Racing“ ograničenim serijama modela Alfa Romeo Giulia i Stelvio Quadrifoglio, u istim bojama kao i C38 bolid, specijalno dizajniran za manifestaciju, kao i da proslave sve bližu vezu Alfa Romeo brenda i svetskog šampionata Formule 1.

 

Među poslednjim kreacijama tima Centro Stile Alfa Romeo je i model Giulia Quadrifoglio u upečatljivoj Ochre (oker) boji koja je krasila njene prethodnike i druge modele iz šesdesetih i sedamdesetih godina. Ova nijansa naglašava vrlo kratak prednji prepust, dugu haubu i izražene prednje blatobrane, duboko postavljen kokpit koji leži na točkovima i snažne zadnje blatobrane. Kombinacija zategnutih kontura i gipkih, dinamičnih proporcija koje su pravo uživanje za oči fanova na liniji starta.

 

Konačno, jedan od najočekivanijih jedinstveni model bio je SUV Stelvio Quadrifoglio izrađen za Gumball 3000, koji je zauzeo mesto u sredini trake, među više od stotinu drugih superautomobila koji učestvuju na događaju. Karoserija u boji Volcano Black ukrašena je sivim motivom deteline koji poznati znak prikazuje po celoj površini, a ovu šaru naglašavaju i florescentno zeleni ukrasi najvažnijih elemenata ikonografije brenda Alfa Romeo, uključujući zmiju, istorijska slova i logo. Masivni točkovi od legure od 20 inča iste su boje, dok je zadnji deo sa svetlima ispoliran i sjajan. Odličan primer italijanskog stila, u skladu sa ekskluzivnim sportskim karakterom brenda, sa hrabrim, raznobojnim detaljima u duhu Gumball 3000: vidljivost sa dobrim ciljem, s obzirom da ovaj događaj podržava humanitarne projekte širom sveta.

 

Međutim, ne smemo da zaboravimo da se ispod posebno izrađene haube modela Stelvio Quadrifoglio nalazi motor od 510 KS, koji samo čeka da nastupi na spektakularnoj paradi. U njoj su automobili i umetnici, industrijalci i filantropi koji učestvuju u reliju Gumball, kao i Antonio Đovinaci, za volanom modela Giulia Quadrifoglio na brzim krugovima. Mladi italijanski vozač Formule 1 dobio je toplu dobrodošlicu od svih poznatih učesnika i njegovo prisustvo je ponovo naglasilo sve snažniju vezu brenda Alfa Romeo i trkačkog sveta.

 

Rano ujutru, Gumball 3000 nastavio je put ka Monaku. Pored zaslužene uzbudljive pauze, poseta stazi Balocco predstavlja i potpuno uranjanje u svet brenda Alfa Romeo, koje pruža zavidan uvid u njegovu izvrsnost kako u pogledu tehnologije tako i stila, u jedinstvenoj postavci test staze.


Ime i prezime
Komentar