Honda E ulazi u serijsku proizvodnju

02. Oct 2019

Honda eHonda eHonda e

 

Honda je na nedavno održanom Salonu automobila u Frankfurtu otkrila konačnu verziju, spremnu za serijsku proizvodnju, električnog automobila nove generacije, Honda e.

 

Razvijena s naglaskom na jednostavnost u dizajnu i fleksibilnost. Honda e idealan je automobil modernog, urbanog stila života koji će da pruži novu vrednost svojim vlasnicima zahvaljujući besprekorno integrisanim inovativnim tehnologijama i izuzetnoj voznoj dinamici.

 

Honda e opremljena je električnim motorom velike snage koji nudi 150 KS (110 kW) i impresivni obrtni moment od 315 Nm. Baterija od 35,5 kWh jedna je od najkompaktnijih u svojoj klasi, jednim punjenjem nudi domet do 220 km, savršen za svakodnevne vožnje po gradu. Karakteriše je i brzo punjenje, tako 80 odsto napunjenosti baterija dostiže u roku od 30 minuta. Honda e pruža izvanredno ubrzanje, od 0-100 km/h dostići će za približno osam sekundi.

 

Da bi se naglasio sportski karakter, snaga se prenosi na zadnje točkove, što takođe doprinosi većoj pokretljivosti u upravljanju prednjih točkova. Na taj način je omogućeno izuzetno manevrisanje uskim gradskim ulicama.

 

Honda e ima samo jednu papučicu umesto standardne tri odnosno dve, što omogućava vozaču da ubrzava i usporava automobil koristeći samo papučicu za ubrzavanje. Kada je papučica za ubrzavanje pritisnuta, automobil ubrzava normalno, kada se otpusti dolazi do automatskog kočenja koje usporava automobil. Komanda jednom papučicom poboljšava efikasnost vožnje u urbanim okruženjima i smanjuje potrebu za upotrebom više papučica, zbog čega je vožnja zanimljivija.

 

Dinamične karakteristike Honde e mogu dodatno da se pojačaju ''sportskim modom'' koji podiže performanse kroz bržu reakciju ubrzanja.

 

Honda e je projektovan tako da ispuni potrebe modernog stila života. Jedinstvena je kombinacija izuzetnog dizajna, napredne funkcionalnosti i sportske vozne dinamike, kako navodi proizvođač: savršeno vozilo za urbane sredine.


Ime i prezime
Komentar