Hyundai i Kia suvlasnici mreže punionica IONITY

16. Nov 2020

Ionity punionica za EV

 

Grupacija Hyundai Motor Group (HMG) pridružila se mreži IONITY, koja je najveća evropska mreža brzih punionica, u kojoj je postala strateški partner i akcionar. Brendovi Kia i Hyundai iskoristiće širenje infrastrukture za punjenje uz mrežu auto-puteva po Evropi i tako doprineti daljem prihvatanju električne mobilnosti koje se zasniva na nultim emisijama štetnih gasova.

 

IONITY koristi evropski standard punjenja CCS (Combined Charging System). S obzirom na to da mreža koristi 100-postotno obnovljivu energiju vozači električnih automobila zahvaljujući mreži IONITY ne samo da putuju bez emitovanja štetnih emisija nego i ugljen-dioksid neutralno. To je značajan korak prema uspešnoj električnoj mobilnosti u Evropi.

 

"Za nas su proizvod i iskustvo klijenata usko povezani sa udobnošću i stvarnim prednostima. Investicijom u IONITY sada smo postali deo najsavremenije mreže punjačke infrastrukture u Evropi,” rekao je Tomas Šemera, izvršni podpredsednik i vođa odeljenja za proizvode u grupaciji Hyundai-Kia. “Posvećeni smo pružanju celovitih rešenja, koja će ljudima olakšati prelaz na ekomobilnost.”

 

“Ulaskom grupacije Hyundai-Kia dobili smo privrženog partnera sa međunarodnim iskustvom u oblasti električne mobilnosti,” rekao je Mihale Haješ, direktor IONITY. “Zajedničkim snagama ćemo raditi na tome da obrazujemo ljude o e-mobilnosti i promovišemo inovacije na tom području u cilju putovanja električnim automobilima kao normalnim, pogotovo na dugim putovanjima.”

 

IONITY 

 

IONITY želi da omogući duge vožnje električnim automobilima kao standardnim. Kompanija, koja gradi i upravlja mrežom brzih punionica uz evropske auto-puteve, koristi najnoviju tehnologiju sa kapacitetom punjenja do 350 kW. Time vozači postojeće i budućih generacija električnih automobila - upotrebom najrasprostranjenijeg evropskog punjačkog standarda CCS (Combined Charging System) - prilikom pauze na putovanju mogu da koriste maksimalnu brzinu punjenja. Svaka punjačka stanica IONITY ima u proseku četiri punjačka mesta. Zbog privrženosti održivosti sve punionice IONITY nude 100 odsto obnovljivu energiju koja je ujedno bez emisija i ugljenično neutralna.

 

Sedište kompanije IONITY je u Minhenu. Osnovana je 2017. godine i u vlasništvu je proizvođača automobila BMW Group, Mercedes Benz AG, Ford Motor Company, Hyundai Motor Group i Volkswagen Group. 

 


Ime i prezime
Komentar