Jedinstveni Black Pack za Land Cruiser

01. Sep 2020

Toyota Land CruiserToyota Land Cruiser

 

Svojom off-road tradicijom dugom gotovo 70 godina, Toyotin legendarni Land Cruiser i dalje je jedinstven u svojoj klasi po sposobnostima da pruži vrhunski kvalitet, trajnost i pouzdanost, uz neprevaziđene sposobnosti u off-road vožnji, i sve višem nivou luksuza, komfora i prestiža.

 

Land Cruiser prodaje se u više od 190 zemalja širom sveta, što je više od bilo kog drugog Toyotinog modela.  Svojim neuporedivim karakteristikama stekao je status jednog od najjačih i najpouzdanijih vozila s pogonom 4x4, postajući tako najprodavaniji model u klasi na brojnim evropskim tržištima.

 

Osveženi model Land Cruisera za 2020. godinu svoju reputaciju dodatno unapređuje snažnijim dizel motorom zapremine 2,8 litara, uvođenjem Stop&Start tehnologije, poboljšanjem multimedijalnog sistema i Toyota Safety Sense sistema s aktivnom bezbednosnom tehnologijom, uz poseban paket opreme pod nazivom Black Pack koji će da bude dostupan u celoj gami.

 

Provereni motor od 2,8 litra, četiri cilindra, DOHC, sa 16 ventila i “komon-rejl” distribucijom goriva omogućava više snage i obrtnog momenta. Maksimalna snaga povećana je za 27 KS (20 kW), na 204 KS (150 kW), u rasponu od 3.000 do 3.400 obrtaja u minuti, dok je maksimalni obrni moment veći za 50 Nm, tako da sada iznosi 500 Nm pri 1.600 do 2.800 obrtaja u minuti.

 

Uparen  sa šestostepenim automatskim menjačem, motor omogućava Land Cruieru maksimalnu brzinu od 175 km/h i smanjuje potrebno vreme za ubrzanje od 0 do 100 km za tri sekunde, odnosno na 9,9 sekundi. 

 

Pored toga, uvođenje Toyotine Stop&Start tehnologije doprinelo je smanjenju prosečne potrošnje goriva i emisije CO2 – potrošnje za 0,7 litara, na 7,0 litara na 100 kilometara, kao i emisije koja je manja za 18 grama po kilometru i sada iznosi 192 g/km.

 

Što se tiče unutrašnjosti, značajno je poboljšan nivo opremljenosti, pre svega unapređenjem multimedijalnog sistema. S bržim odzivom softvera i ekrana, uz funkcionalni ekran osetljiv na dodir i prilagodljiv izgled početne strane ekrana, novi sistem pruža mogućnost povezivanja za Apple CarPlay® i Android Auto™.

 

Sistem omogućava pretragu na jednom mestu, tri godine podrške za usluge povezane sa mapama, kao i ažururanje kroz etar (over-the-air). Povezane usluge obuhvataju  internet izveštaje u realnom vremenu o stanju u saobraćaju, korišćenje Google pretraživača i dodatne informacije o kamerama na putu koje kontrolišu brzinu, parkinzima, cenama goriva i vremenskoj prognozi.

 

Land Cruiser je sada opremljen i drugom generacijom Toyota Safety Sense sistema aktivne sigurnosne tehnologije. Lista bezbednosnih rešenja je proširena, obuhvatajući i sistem za upozorenje na sudar (Pre-Collision System - PCS), sa noćnom detekcijom pešaka, kao i dnevnom detekcijom biciklista, kao i pametni adaptivni tempomat (Intelligent Adaptive Cruise Control).

 

Toyota Land CruiserToyota Land Cruiser

 

Osim ovih tehnoloških poboljšanja, Land Cruiser ponudiće kupcima još mnogo stila i više prestiža koji će donosi novi, specijalni paket Black Pack namenjen ovoj gami vozila.   

 

Spoljašnji izgled Land Cruisera odlikuje se novim opcionim, Black Pack dodacima koji obuhvataju kompletnu prednju masku od crnog hroma, kao i ukrase na zadnjem delu – po prvi put na modelima Land Crusier game; tu su još svetla za maglu uokvirena crnim ramovima, spoljni retrovizori, maska pojaseva na vratima, i uočljiva zadnja svetla. Unutrašnjost je oplemenjena jedistvenom crnom centralnom konzolom i obradom centralnog tunela. 

 

Ni jedan drugi SUV ne može da se uporedi sa modelom Land Cruiser 2020. i njegovim jedinstvenim spojem off-road mogućnostima i performansama u vožnji. Više nego ikada, njegova pojava na putu, unapređene performanse i još viši nivo ugrađene tehnologije izdvajaju ovaj automobil kao premijum vozilo 4x4, sa savršenom kombinacijom vožnje u bilo kojim uslovima, uz komfor i prefinjenost.


Ime i prezime
Komentar