Motocikl Ural opremljen dronom

24. Oct 2018

Ural Air
Ruska kompanija Ural predstavila je novi motocikl s prikolicom pod nazivom Air Limited Edition koji je za razliku od ranijih verzija opremljen specijalnim dronom DJI Spark s kamerom za snimanje putovanja po bespućima i sistemom monitoringa vetra koji omogućava da se dobije informacija iz vazduha i izabere optimalan put.

Kvadrikopter-izviđač smešten je u prednjem delu prikolice, u kaseti sa poklopcem koja se otvara pritiskom na odgovarajuće dugme. Konzola za upravljanje dronom sa ekranom nalazi se u nosaču pričvršćenom za tablu. Putnik u prikolici preuzima ulogu navigatora i upravlja dronom i planira rutu iz ptičje perspektive. U opremu spada i USB priključak za punjenje uređaja, aparat za merenje jačine i pravca vetra prilikom lansiranja drona, kao i štap za pravljenje selfija. Tu su i dodatni LED farovi za maglu, rezervni točak, kanister, set alata i lopatica.

Novi motor Ural Air tehnički je ostao nepromenjen, u Sedinjenim Državama i Kanadi (glavno tržište za motocikle Ural) koštaće 18.000 dolara, a biće proizveden  u ograničenom tiražu od 40 komada. Opremljen je dvocilindarskim motorom od 749 cm3 koji razvija 41 KS uz obrtni moment odi 52 Nm. Motor je uparen sa petobrzinskim menjačem (četiri za napred i jedna za nazad). Zbog malog broja primeraka na zvaničnom sajtu Irbitske fabrike za proizvodnju motora moguća je onlajn rezervacija moticikla uz depozit od 500 dolara. 
Russia Beyond


Ime i prezime
Komentar