Nova Honda HR-V Sport

24. May 2019

Honda HR-V SportHonda HR-V SportHonda HR-V Sport

Novi HR-V Sport je u standardu opremljen manuelnim menjačem, dok je automatski menjač dostupan kao opcija. Obe verzije dolaze sa posebnim sistemom suspenzije i ‘Performance Damper’ tehnologijom, kao i sa unapređenim sistemom servo upravljanja, i tako kreira još agilniji i naglašeno sportski doživljaj u vožnji. Prisutna su dinamična poboljšanja platforme i ogibljenja. Honda HR-V Sport donosi osveženi stil eksterijera i poboljšanja u enterijeru u odnosu na standardni HR-V model iz 2019. godine.

VTEC Turbo motor od 1,5 l u novom HR-V Sport modelu preuzet je iz najnovije generacije Honda modela. Ovaj snažan četvorocilindarski agregat pruža performanse i snagu od 182 KS (134 kW) pri 5.500 obrtaja u minuti sa šestostepenim manuelnim menjačem (6MT) i 6.000 o/min za automatski menjač. Šestostepeni manuelni menjač dostupan je kao standardna oprema i maksimalni obrtni moment od 240 Nm dobija se između 1.900 i 5.000 o/min. Opcionim automatskim menjačem, 220 Nm se dobija između 1.700 i 5.500 obrtaja u minutu.

Manuelna verzija, u jedinstvenom zvaničnom postupku testiranja lakih vozila na potrošnju goriva i ciklus emisija (WLTP - Worldwide Harmonized Light Duty Test Procedures) ostvaruje ekonomičnu potrošnju goriva od 5,8 litara i emisiju CO2 od 131 g/km. Opcija sa automatskim menjačem ostvaruje 5,9 litara (prema WLTP) i CO2 emisiju od 134 g/km. Maksimalna brzina je 215 km/h, a ubrzanje od 0 do 100 km/h dostiže za 7.8 sekundi.

Honda je razvila HR-V Sport za one koji od ovog “subcompact” SUV modela traže dinamičniji doživljaj vožnje. Kao deo paketa koji teži da donese optimalnu ravnotežu krutosti karoserije, kontrole ogibljenja i volana, HR-V Sport opremljen je karakterističnom tehnologijom „Performance Damper“. Sistem amortizera integrisan je u prednjem i zadnjem delu automobila i funkcioniše tako što se suprotstavlja relativnim bočnim i torzionim kretanjima kroz platformu. Tako automobil ostaje “ravniji” prilikom skretanja, stabilniji u naglim promenama saobraćajne trake i ima smanjene vibracije na neravnim putevima.

Dizajn spoljašnjosti uključuje jedinstvene crne hromirane detalje visokog sjaja i crnu prednju rešetku, dodajući poseban pečat sportskoj verziji i prenoseći izgled crnog saća i na okvire maglenki. Poboljšanja elegantnog dizajna eksterijera obuhvataju i novu interpretaciju Hondine „Solid Wing Face“ grafike, sa panelom u crnom hromu visokog sjaja koji zamenjuje zatamnjeni hrom standardnog HR-V modela.

HR-V Sport sadrži dinamične stilske elemente, uključijući i uski prednji spliter, bočne obrube, kao i livene svodove točkova i agresivniji zadnji branik - sve u crnoj završnoj obradi. Sportska oprema obuhvata i crne kape ogledala na vratima, dvojne izduvne cevi i alu-naplatke jedinstvenog dizajna od 18 inča.

LED farovi dolaze kao standard i sadrže duga i kratka svetla, LED pokazivače pravca i LED svetla za dnevnu vožnju. Pozadi, crni hromirani ukras odraz je onoga na prednjoj strani, dok su zadnja svetla pojačana tamnim „zadimljenim“ efektom i crnim unutrašnjim lajsnama kao i kod standardnog modela HR-V iz 2019. godine.

Unutra, nova sedišta za vozača i suvozača - preneta iz standardnog modela HR-V iz 2019 - obezbeđuju poboljšanu potporu, dok se dinamična stilizacija nastavlja u enterijeru ekskluzivnim sedištima u crnoj i tamnocrvenoj boji kombinovanoj sa crnom oblogom krova kako bi se naglasio sportski šarm ovog modela.

Kao i kod ostalih HR-V modela, Honda Sensing tehnologija predstavlja standard i uključuje upozorenje na mogućnost sudara, upozorenje na napuštanje saobraćajne trake ili puta, sistem kočenja, adaptivni tempomat i sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova. Ovaj model poseduje i Honda Connect sistem sa Garmin navigacijom, “touchscreen display” od sedam inča i mogućnost pristupa internetu.

 “HR-V Sport dodaje premijum i sportski karakter HR-V modelima,” rekao je Phil Webb, Head of Car u Honda UK. “Ovaj sportski, subcompact SUV sa detaljima premijum dizajna omogućava našim klijentima veći izbor sa još boljim iskustvom u vožnji u poređenju sa zahtevnom konkurenciijom ovog segmenta na tržištu.”

Novi model HR-V Sport je od maja meseca dostupan u Honda prodajnim salonima u Srbiji.


Ime i prezime
Komentar