Nova usluga KiaCharge u Evropi

17. Oct 2020

KiaCharge-digital KiaCharge-digital

 

Nova usluga punjenja električnih i plug-in hibridnih autombila KiaCharge jednom karticom na 160.000 punjačkih mesta širom Evrope uz upotrebu jednog korisničkog računa i mesečnim plaćanjem.

 

Kia Motors je lansirala KiaCharge, evropsku uslugu javnih punionica. Time će vlasnici električnih i plug-in hibridnih Kia imati pristup najvećoj mreži javnih punionica u Evropi i moći će da koriste uslugu pomoću aplikacije i jedinstvenom karticom. Ova usluga svim korisnicima nudi atraktivne cene, koje su dizajnirane kako bi odgovorale širokom krugu pojedinaca različitih preferencija punjenja.

 

Usluga KiaCharge u saradnji sa kompanijom Digital Charging Solutions (DCS) vozačima Kije omogućava upotrebu oko 160.000 punjačkih mesta u Evropi, uključujući AC (naizmenična struja) i DC (jednosmerna struja) punionice.

 

Korisnici KiaCharge mogu da koriste punionice svih glavnih operatora preko jedne platforme, što pojednostavljuje upotrebu i punjenje. Zahvaljujući eRoamingu klijenti mogu da pune svoje automobile širom Evrope bez sklapanja dodatnih ugovora sa drugim operaterima, jer se plaćanje obavlja jednom mesečno preko jedinstvenog računa.

 

Emilio Erera, izvršni direktor Kia Motors Europe, rekao je: “Brojne stranke još uvek vide raspoloživost i primerenost punjačkih mesta kao prepreku kupovini električnog automobila. Lansiranjem savremene usluge javnog punjenja, koja je jednostavna za upotrebu i dostupna jednim korisničkim računom, kupovina električnog automobila postaće još privlačnija brojnim kupcima.”  

 

Neprestanim napretkom razvoja baterija domet električnih automobila stalno se povećava. Tako naprimer e-Niro opremljen baterijom kapaciteta od 64 kWh jednim punjenjem može da pređe do 455 km, dok ujedno kombinuje stil i svestranost krosovera sa dugim dometom i nultim emisijama.

 

U predstojećim godinama sve više vozača svoje automobile sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem zameniće električnim automobilima. Potražnja za javnim punionicima u narednih 10 godina po rezultatima studije kompanije McKinsey (avgust 2018.) povećaće se za 35 odsto.

 

Uslugom KiaCharge južnokorejski gigant želi kupcima električnih i plug-in hibridnih automobila da ponudi savremenu panevropsku mrežu javnih punionica - eRoaming. Ona vozačima električnih automobila omogućava višekratno korišćenje punionica bez dodatnih ugovora sa drugim ponuđačima. Ova usluga je pogotovo dobrodošla na dužim putovanjima ili u inostranstvu, jer vozačima pruža udobno i bezbrižno punjenje.

 

Nova usluga punjenja nudi sajt na kojem se nalaze sve važne informacije, uključujući i detalje o proizvodima, cenama, mapi punionica i upravljanju korisničkim računom. Pored toga KiaCharge, koji deluje na platformama iOS i Android, omogućava inteligentno planiranje rute i tako pomaže korisnicima jednostavno traženje punjačkih mesta na putu ili na cilju. Korisnici mogu da nađu raspoloživu punionicu upotrebom infoteinment sistema u automobilu.

 

Korisnici KiaCharge mogu da koriste DCS mrežu pomoću jedinstvene RFID kartice (radio-frequency identification) ili aplikacije. Korisnici aplikacije imaju informacije o cenama u realnom vremenu. Kupci jednom mesečno dobijaju račun za upotrebu mreže što je praktičnije od pojedinačnog plaćanja prilikom svakog punjenja. 

 

KiaCharge pružaće korisnicima nekoliko paketa s obzirom na potrebe kupaca. To će omogućiti korisnicima koji prelaze manje kilometara plaćanje pojedinačnog punjenja bez mesečne pretplate, ili kombinaciju plaćanja svakog pojedinačnog punjenja i mesečnu pretplatu po fiksnoj ceni onima koji redovno pune svoj električni ili plug-in hibridni automobil.

 

Svi paketi napravljeni su kako bi punjenje bilo što udobnije, efikasnije i jednostavnije, a nude i jednostavno plaćanje i jedinstvenu mesečnu pretplatu.

 

KiaCharge stiže na sedam evropskih tržišta u oktobru ove godine: počevši od Italije, Poljske i Španije, kojima će se pridružiti Austrija, Francuska, Nemačka i Švajcarska. U zadnjem kvartalu usluga će da bude raspoloživa i britanskim vlasnicima Kia. U bliskoj budućnosti Kia planira širenje programa i u drugim delovima Evrope.

 

 

O kompaniji Digital Charging Solutions

 

Digital Charging Solutions GmbH (DCS) razvija punjačka rešenja za proizvođače automobila i kompanije zadužene za flote automobila, što ih svrstava među najvažnije igrače u oblasti elektromobilnosti. Od početka 2019. godine DCS u okviru zajedničke kompanije sarađuje sa BMW Group i Daimler AG. 

 

Charge Now je DCS-ova usluga kojom žele da ojačaju globalno održivu mobilnost zajedno sa ostalim programima Reach Now, Free Now, Park Now i Share Now.

 


Ime i prezime
Komentar