Novi Toyota hibridi u Srbiji

03. Nov 2012

Toyota-Hybrid

 

Juče je na Adi Ciganliji održana konferencija za medije povodom promocije dva nova hibridna modela, Prius+ i Yaris HSD.

Yaris HSD je prvi model na hibridni pogon u B segmentu. Sa emisijom od 79g/km CO2,  snagom hibridnog motora od 100KS i prosečnom potrošnjom od 3.5L/100 km Yaris HSD nema premca među konkurencijom.

Prius+ je proširio Prius porodicu. To je vozilo koje je projektovano da zadrži ekološke karakteristike ali bez kompromisa sa prostorom. Prius+ nudi prostranu unutrašnjost sa tri reda sedišta. Unpređen hibridni pogon daje ovom vozilu odlične vozne karakteristike, potrošnju od 4.1L/100 km i emisiju CO2 od 96 g/km, što ga čini vodećim u svojoj klasi.

Od 1997. Godine, kada je lansirana prva generacija Priusa, Toyota je u svetu prodala više od 4 miliona hibridnih automobila. U Evropi je prodato više od 400.000 hibridnih automobila.

Od 2005. godine, u Srbiji je prodato 133 hibridna vozila, od čega 78 Priusa.  Toyota na našem tržištu u ponudi ima četiri hibridna modela, Prius, Prius+, Yaris HSD i Auris HSD.

Današnja prezentacija održana je u restoranu Jezero, a novinari su bili u prilici da pored hibridnih modela, voze i bicikle na električni pogon Parking servisa, u okviru njihovog projekta „Parkiraj i bicikliraj“.  

Svi vlasnici hibridnih automobila na Adu Ciganliju mogu da uđu po ceni 50% jeftinijoj nego ostali.  Zahvaljujući JP „Ada Ciganlija“, danas su hibridna vozila i predstavnici medija imali besplatan ulaz „zelenu zonu“ Beograda.  

                                                                                                                                                                                  Vidi video!


Ime i prezime
Komentar