Osvežena Mazda6 u Ženevi

07. Feb 2018

Mazda6
Mazda će na predstojećem Salonu automobila u Ženevi da predstavi osveženu Mazdu6 u karavan verziji u kojoj će da debituje Skyactiv-X tehnologija koja obećava povećanu snagu i značajno smanjenu potrošnju.

Vizuelne promene nisu drastične - međutim, pristup koji ima Mazda prema svojim modelima je da ponudi česte dorade i poboljšanja. Mogu da se primete blago modifikovani branici i neznatno zategnute linije - i to je to.

Ono što je vrlo važno je ono što se nalazi pod poklopcem motora. Benzinski motor označen Skyactiv-X koji "uvodi inovativni sistem sagorevanja koji se zove Spark Controlled Compression Ignition (SPCCI)“ i prvi je komercijalni benzinski motor koji koristi pritisak da zapali smešu. Kao kod dizel motora.

Tehnologija kombinuje prednosti dizel motora sa prednostima benzina – istovremeno  smanjuje potrošnju i poboljšava emisije štetnih gasova.

Osvežena Mazda6 dobiće, takođe, izmenjenu unutrašnjost, poboljšanu zvučnu izolaciju, nove ii-ActivSens bezbednosne tehnologije i još mnogo drugih sitnijih detalja.


Ime i prezime
Komentar