Porsche Cayenne vratio V8 motor

13. Jun 2020

Porsche Cayenne GTSPorsche Cayenne GTSPorsche Cayenne GTS


Dinamičnost i ekskluzivnost zajedno: Porsche Cayenne GTS i Cayenne GTS Coupe. Porsche je dopunio svoju SUV liniju sa dva nova modela dizajnirana sa vrhunskim vozačkim performansama. Tipično za GTS modele, pogonski agregat igra posebno važnu ulogu: umesto 3,6-litarskog V6 biturbo motora svog prethodnika, sada je V8 pod poklopcem motora Porsche Cayenne GTS. Snagom od 338 kW (460 KS) i obrtnim momentom od 620 Nm, četvorolitarski biturbo motor nudi značajno poboljšane performanse u svim domenima. Oba modela GTS sprintuju od 0-100 km/h za 4,5 sekunde uz paket Sport Chrono i imaju najveću brzinu od 270 km/h.

Motor je uparen sa osmostepenim automatskim prenosnim sistemom i pogonom na sve točkove Tiptronic S. Kombinovana potrošnja goriva iznosi od 11,2 litre do 11,4 litara na 100 km prema NEDC ciklusu.

Cayenne GTS i Cayenne GTS Coupe standardno su opremljeni aktivnim PASM ogibljenjem sa adaptivnim amortizerima, spuštenim klirensom za 30 mm i sportskim izduvnim sistemom sa dve mlaznice. Cayenne GTS Coupe ima izduv sa dve centralne ovalne izduvne cevi. Tu su i kočnice od livenog gvožđa (390 x 38 mm napred, pozadi 358 x 28 mm) sa crvenim čeljustima, koje uz dodatnu naknadu mogu da se  zamene volframovim karbidom ili keramikom. Pored toga, lista opcija uključuje trokomorno vazdušno oslanjanje i Porsche Dinamic Control Chassis Control.

Paket Sport Design uključuje sjajne crne 21-inčne RS naplatke Spider Design, LED prednja svetla sa Porsche Dinamic Light Sistemom i crni spoljni dekor, uključujući prednje otvore za vazduh, obloge prozora i izduvne cevi.

Enterijer krosovera Cayenne GTS ukrašen je Alcantarom i crnim aluminijumom. Logotipi GTS ukrašavaju pragove vrata, ulazna vrata i naslone za glavu standardnih sportskih sedišta sa pojačanom bočnom potporom. Pored toga, nudi se i veliki izbor opcija personalizacije.

Platforma orjentisana na performanse, jedinstveni dizajn i poboljšana oprema zaokružuju novi GTS paket.

Novi Porsche Cayenne GTS i Cayenne GTS Coupe modeli dostupni su za naručivanje i biće u prodajnim salonima od početka jula 2020. godine. U Nemačkoj cene počinju od 114.087 evra za Cayenne GTS i 118.490 evra za Caienne GTS Coupe (sa uračunatim PDV-om i ostalim dažbinama).


Ime i prezime
Komentar