Prius sa milion pređenih kilometara

20. Aug 2015

Toyota Prius

Pouzdanost Toyotinih hibrida već je godinama dokazivana kroz brojna nezavisna priznanja struke i ocene kupaca, čime je ova ekološki napredna tehnologija sa razlogom 18 godina prvi i najpopularniji izbor kada su u pitanju EKO vozila. U prilog tome ide i Prius sa milion pređenih kilometara.

 

Kako bolje da se dokaže pouzdanost nekog automobila nego njegovim korišćenjem kao taksi vozilo. Ti automobili u kratkom periodu od svega nekoliko meseci najčešće pređu godišnju kilometražu prosečnog vozača, zbog čega ne iznenađuje podatak da se upravo najviše taksista u velikim evropskim i svetskim gradovima odlučuje upravo za Toyotine hibride – zbog izuzetno malih troškova održavanja, potrošnje goriva i jednostavnosti i udobnosti u vožnji, a još više zbog pouzdanosti.

 

Sa druge strane, rekorder po pitanju kilometraže i ujedno najbolji dokaz pouzdanosti Toyotine hibridne tehnologije stiže iz Austrije, gde je taksista i vlasnik Priusa druge generacije prevezao čak milion kilometara – bez ikakvog kvara na pogonskom sistemu sa originalnom baterijom.

 

Takva kilometraža je impresivna za svaki automobil, a još više za ekološko vozilo sa naprednom tehnologijom koji se najbolje dokazao u uslovima taksi vožnje. Bez kvačila i ostalih potrošnih mehaničkih delova koji se nalaze u konvencionalnim automobilima, Prius ima mnogo manje pokretnih delova, efikasniji motor i dokazani hibridni sistem što je rezultat sada već 18 godina razvijanja i postojanja tog modela na tržištu, čime je sa razlogom najpopularniji hibrid na svetu.


Ime i prezime
Komentar