Q3 Sportback prvi kompaktni Audi crossover

02. Aug 2019

Audi Q3 Sportback

 

Audi Q3 Sportback predstavlja prvi kompaktni crossover model u gami Audi. Linija krova koja se lagano spušta ka D stubu i završava spojlerom daje Coupe izgled ovom modelu. Zbog ovakvog dizajnerskog rešenja Q3 sportback Izgleda znatno duži od modela Q3. Izraženi lukovi oko točkova, kao i mnoštvo osenčenih i kontrastnih površina na karoseriji naglašavaju da se radi o SUV - Coupe modelu.

 

Audi Q3 sportback nudi uživanje u vožnji po raznim podlogama, kako u gradu i na otvorenom putu, tako i na podlogama van asfaltiiranih puteva. Standardno je opremljen progresivnim servo upravljačem kao i sportskim oslanjanjem.

 

Uz doplatu je dostupno i oslanjanje sa nezavisnom kontrolom amortizera koje dodatno pojačava dinamičnost u vožnji, kao i komfor, u zavisnosti od izabranog režima vožnje.

 

Pri predstavljanju modela na tržištu, u ponudi biće benzinski motor 2.0 TFSI od 230 KS sa pogonom na sva četiri točka i automatskim menjačem, kao i dizel motor 2.0 TDI od 150 KS opremljen automatskim menjačem. Paleta dodatnih benzinskih i dizel motora biće proširena ubrzo nakon predstavljanja modela na tržištu.

 

Audi Q3 sportback dugačak je 450 cm, širok 184 cm i visok 156 cm. Međuosovinsko rastojanje iznosi 268 cm. Na zadnjoj klupi ima mesta za tri putnika i ona može da se pomera uzdužno 150 mm i da se deli u tri dela. Zapremina prtljažnika kreće se od 530 pa do 1.400 litara sa oborenim naslonom zadnje klupe.

 

Audi Q3 standardno je opremljen digitalnom instrument tablom dijagonale 10.25 inča. Uz doplatu, u ponudi je i centralni ekran na prednjoj konzoli dijagonale 10.1 inč. Virtuelni kokpit - digitalna instrument tabla dijagonale 12.3 inča dostupna je uz navigacioni sistem MMI navigacija plus.

 

Audi Q3 sportback proizvodiće se u dve varijante - Q3 sportback i Q3 sportback S line.

 

Audi Q3 stiže na naše tržište na jesen 2019. godine kada će biti poznate i cene.


Ime i prezime
Komentar