Quadrifoglio Alfa Romeo Racing specijalne serije

07. Mar 2019

Alfa-Romeo Racing
Na  Salonu automobila u Ženevi, Alfa Romeo je predstavio modele Giulia Quadrifoglio i Stelvio Quadrifoglio modele iz posebne, ograničene serije Alfa Romeo Racing koji su opremljeni ekskluzivnim Aero Kit setom od ugljeničnih vlakana, koji je dizajniran u partnerstvu sa kompanijom Sauber Engineering.

Ovaj ekskluzivni dodatak potvrđuje sve dublju vezu brenda sa svetom Formule 1. Ovi automobili specijalne serije proslavljaju trkačku legendu brenda Alfa Romeo i povratak italijanskih vozača u Formulu 1, sada kada se Antonio Đovinaci priključio svetskom šampionu Kimiju Raikonenu u Alfa Romeo Racing timu. U pitanju nije samo kozmetički set, već je u pitanju tehnološka oprema koja poboljšava aerodinamičke performanse automobila povećanjem aerodinamičkog potiska i poboljšanjem već odličnih dinamičkih osobina verzija Quadrifoglio.

Tehnološki set dopunjava korake koji su preduzeti da ovi modeli iz ograničene serije postanu lakši i moćniji, što demonstrira pažnju i istraživanje brenda Alfa Romeo, sa ciljem stalnog poboljšanja performansi. Automobile karakteriše niža težina i povećana snaga. Prvi cilj postignut je obilnim korišćenjem karbonskih vlakana za detalje na eksterijeru, Sparco kože i Alcantara sportskih sedišta sa ugljeničnom strukturom, uvećanim sistemom za kočenje sa disk-kočnicama od ugljenika i keramike, i poseban Akrapovič titanijumski izduvni sistem. Ovim procesom skinuto je oko 28 kilograma sa standardnih Quadrifoglio verzija. Uz ovu „dijetu", Alfa Romeo inženjeri obavili su i tehničko podešavanje koje je dovelo do većeg obrtnog momenta i snage, koja dostiže čak 520 KS.

Već uzbudljivo vozačko iskustvo modela Alfa Romeo Quadrifoglio sada je još moćnije. A tu su i posebne privilegije za dvadeset srećnih vozača. U toku godine, po deset Giulia i Stelvio modela će biti kreirano da obeležavaju deset pobeda Alfa Romeo time u šampionatu Formule 1, i svaki od ovih automobila imaće posebnu značku na kojoj će pisati ime trke koju je Alfa Romeo osvojio i godina u kojoj se to dogodilo. Kupci modela Giulia i Stelvio Quadrifoglio u Alfa Romeo Racing verzijama će biti pozvani da dožive kompletno korisničko iskustvo skrojeno posebno za njih. Počevši sa Sajmom automobila u Ženevi, oni će moći da izraze zainteresovanost za kupovinu automobila putem zvaničnih Alfa Romeo kanala.


Ime i prezime
Komentar