Svetski debi modela RS 4 Avant

22. Sep 2017

Audi RS4 AvantAudi RS4 Avant


Audi Sport GmbH slavi svetsku premijeru novog modela Audi RS 4 Avant na Salonu automobila IAA 2017. Ovaj model kombinuje visoke performanse s izvanrednom svakodnevnom korisnošću. Njegov 2.9 TFSI motor od 331 kW (450 KS) i obrtnim momentom od 600 Nm čini ga sportskom perjanicom A4 porodici. Standardni quattro pogon snagu V6 biturbo motora raspoređuje na sva četiri točka.

"Audi RS 4 Avant je naša RS ikona s neuporedivom istorijom," komentarisao je Stephan Winkelmann, izvršni direktor kompanije Audi Sport GmbH. "Kao i svi naši RS modeli, spaja izvanrednu snagu s vrhunskom svakodnevnom iskoristivosti. U Kini, Audi RS 4 predstavljaće svež podsticaj rastu kao jedini Avant visokih performansi u ovom segmentu."

Prilikom kreiranja četvrte generacije modela Audi RS 4 Avant, dizajneri su imali inspiraciju u mnogim auto sport detaljima modela Audi 90 quattro IMSA GTO. Prednji kraj definišu masivni otvori za vazduh s tipičnom RS saćastom strukturom i širokom, vodoravnom Singleframe prednjom rešetkom hladnjaka. Matrix LED prednja svetla imaju zatamnjene ivice. U poređenju s modelom Audi A4 Avant, lukovi točkova su 30 milimetara širi i dodatno su istaknuti quattro blatobranima. Pozadi, za RS modele specifičan umetak difuzora, elipsaste izduvne cevi RS izduvnog sistema i RS krovni spojler obezbeđuju prepoznatljiv izgled. Boja Nogaro plava Perleffekt, podseća na prvu generaciju Avant modela visokih performansi iz 1999. godine. Novi Audi RS 4 Avant standardno je postavljen na 19 inčne kovane aluminijumske točkove, dok su kao opcija u ponudi i točkovi od 20 inča.

U novom Audiju RS 4 Avant, V6 biturbo motor razvija snagu od 331 kW (450 KS). Maksimalni obrtni moment od 600 Nm - 170 Nm više u odnosu na prethodni model – postiže se u širokom rasponu od 1.900 do 5.000 o/min. To je ključ za ubrzanje modela Audi RS 4 od 0 do 100 km/h za 4,1 sekundu. Maksimalna brzina je 250 km/h. Snaga ovog 2.9 TFSI biturbo motora prenosi se na stalni pogon na sve točkove preko sportski konfigurisanog osmostepenog tiptronic menjača s optimizovanim promenama stepena prenosa.

Prosečna potrošnja je 8.8 litara na 100 kilometara, a emisija 199 grama CO2 po kilometru. To je povećanje efikasnosti od 17 odsto u odnosu na prethodni model. Novi Audi RS 4 Avant ima masu od 1.790 kilograma, što je za 80 kilograma manje od prethodnika. Standardno RS sportsko oslanjanje postavlja Audi RS 4 Avant za sedam milimetara niže u odnosu na redovan A4 model sa sportskim oslanjanjem. Uz pomoć serijskog sistema kontrole upravljanja Audi drive select, vozači mogu sami da definišu sopstveno, individualno iskustvo vožnje.

Crna unutrašnjost ističe sportski karakter Audija RS 4 Avant. RS sportska sedišta su sa saćastim dezenom, RS višenamenski sportski upravljač presvučen je kožom, ručica menjača i osvetljeni pragovi vrata ukrašeni su RS amblemom. RS specifični prikazi u Audijevom virtuelnom kokpitu i na head-up ekranu uključuju i prikaz G sila, pritisak u pneumaticima i obrtni moment motora. Audi exclusive program pokriva sve druge posebne zahteve za individualizacijom.

Audi RS 4 Avant moći će da se poruči krajem ove godine, a u salone u Nemačkoj i drugim evropskim državama stiže početkom 2018. godine.


Ime i prezime
Komentar