Toyota Corolla Cross predstavljena na Tajlandu

10. Jul 2020

Toyota Corolla CrossToyota Corolla CrossToyota Corolla Cross

Toyota će svoj globalni prodajni asortiman da proširi još jednim crossoverom, ovoga puta nešto većim. Biće to Cross verzija popularne Corolle. Predstavljena je na Tajlandu odakle kreće u osvajanje tržišta širom sveta.

Nova Corolla Cross, koja se, poput Corolle i C-HR-a, zasniva na TGNA-C platformi marke. Proizvodiće se u benzinskoj i hibridnoj verziji.

Po dimenzijama svrstana je uz aktuelnu generaciju RAV4, jer je dužine 4,460 mm, širine je 1,825 mm i visine 1,620 mm, a međuosovinsko rastojanje je 2 640 mm. Osnovna zapremina prtljažnika sa rezervnim točkom je 440 litara (bez 487 litara).

Na Tajlandu će Corolla Cross prvobitno da bude ponuđena uz dva pogonska sklopa: prvi je 1,8-litarski benzinski motor od 104 kW (140 KS) u kombinaciji sa CVT menjačem, a drugi je hibridni koji čine 1,8-litarski benzinski motor (73 kW/98 KS) i elektro motor (54 kW/72 KS), a opremljen je e-CVT prenosom. Sistemska snaga hibridnog pogona je 90 kW (122 KS). Na ostalim tržištima pretpostavlja se da će u ponudi da budu isti pogonski sklopovi kao i kod ostalih verzija porodice Corolla.

 

Toyota Corolla CrossToyota Corolla CrossToyota Corolla Cross

U pogledu dizajna, Corolla Cross poprima karakteristične odlike aktuelnih Toyotinih modela, ali je mnogo ležernija i praktičnija u odnosu na model C-HR. Još nije poznato kada će novi Toyotin model da bude predstavljen negde drugde, ali pretpostavlja se da, s obzirom na popularnost ovog segmenta, neće na to dugo da se čeka. Za sada, nije poznato na kojim tržištima se uopšte očekuje uvođenje ovog modela, jer zvanično saopštenje za javnost samo najavljuje da će se Corolla Cross uvoditi na sve veći broj drugih tržišta u budućnosti.

 

Stručna javnost pretpostavlja da bi na evropskom tržištu Corolla Cross trebalo da počne da se prodaje u roku od dve godine.


Ime i prezime
Komentar