Toyota FT-AC crossover za avanture

06. Dec 2017

Toyota FT-AC crossover
Na Salonu automobila u Los Anđelesu Toyota je predstavila koncept novog subkompaktnog krosovera. Definisan je kodom FT-AC, što je skraćenica od budućeg naziva Toyota Adventure Concept (FT-AC), što jasno ukazuje na ambicije japanskog proizvođača. To potvrđuje i oštri izgled koji ukazuje na njegovu spremnost da savladava najgore terene i ispunjava najzahtevnije zadatke koji mu se postavljaju.

U ovoj fazi, on je samo studija dizajna za istraživanje i eventualno provociranje ovog dela tržišta. I očigledno mu je to pošlo za rukom, jer je odmah nakon prezentacije od Toyotin severnoamerički menadžer, objavio da se planira lansiranje nečeg sličnog u naredne dve-tri godine. Serijski model biće postavljen na globalnu TNGA platformu, koja se prema Toyotinoj strategiji koristi za sve modele između C-HR i Prius.

Toyota FT-AC je SUV za putovanja i avanturu koji će moći da snima sve što se dešava tokom putovanja. Biće opremljen infracrvenim fotoaparatima sa funkcijom snimanja i otpremanja video zapisa u cloud skladište. Inače, kamere će biti ugrađene na retrovizore i opremljene dodacima koji mogu da se po potrebi uklone, tako da mogu da se montiraju na bicikl ili kacigu i koristite kao alternativa akcionoj kameri.

Njegov glavni adut biće specijalna svetla za maglu, koja mogu da se skinu i da se koriste kao svetiljke.  Osim toga, automobil će biti opremljen zaštitnim jastučićima,  LED optikom i četiri vučne kuke.

Serijski automobil imaće u ponudi i benzinski i dizel motor, pogon na sve točkove, različite načine rada kontrolne elektronike i diferencijalnih brava.

Prema trenutnoj situaciji na tržištu pretpostavlja se da će cena da bude oko 20 hiljada dolara.

 

Toyota FT-ACToyota FT-AC


Ime i prezime
Komentar