Toyota lansira novi B-SUV

17. Jan 2020

Toyota B-SUV
Toyota Motor Europe (TME) planira uvođenje potpuno novog modela u svoju ponudu za evropsko tržište, manjeg SUV-a razvijenog na novoj platformi GA-B.


Baziran je na prilagodljivoj platformi Toyota New Global Architecture GA-B, koju deli s potpuno novom generacijom modela Yaris

Ime novog kompaktnog SUV-a, planirane količine, kao i početak prodaje za sada nisu objavljeni. Za sada je otkriven samo stilizovani obris budućeg automobila.

 

Zahvaljujući velikoj prilagodljivosti, nova platforma GA-B može da bude temelj za vozila različite širine, dužine, međuosovinskog rastojanja, kao i visine.

„Ovaj model pridružiće se uspehu Yarisa u Evropi i očekujemo da će oni zajedno da čine oko 30 odsto prodaje Toyote u Evropi do 2025. godine“ - rekao je Matt Harrison, izvršni podpredsednik TME-a: „Nećete morati dugo da čekate kako bi videli konačan izgled, a tada ćete se uveriti da to nije samo Yaris s drugačijom karoserijom i povišenim sistemom oslanjanja, nego potpuno novi B-SUV model kompaktnog i dinamičnog izgleda i jedinstvenog karaktera”.

Novitet će da se proizvodi u fabrici Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) u Onnaingu, blizu Valenciennesa u Francuskoj, uporedo s Toyotom Yaris.


Ime i prezime
Komentar