Toyota najavljuje novu eru za Corollu

29. Aug 2018

Toyota Corolla hybrid
Toyotina nova generacija C-segment hečbeka, sedana i karavana nosiće globalno naziv Corolla, kao automobil koji je najbolje prodavani Toyotin model u čitavoj automobilskoj industriji. Početkom 2019. godine model Auris biće zamenjen novom generacijom Corolla modela.


Uvođenje novog naziva, poklapa se sa usvajanjem zajedničke Toyotine nove globalne arhitektonske platforme (TNGA), koja će da zameni tri platforme trenutno u upotrebi.


„TNGA inženjerska i dizajnerska filozofija uvodi novine u novu generaciju modela iz C segmenta. Unapređenje modela Corolla i obnavljanje kvaliteta, izdržljivosti i pouzdanosti, kupcima donosi dodatne pogodnosti, kao što su upečatljivi dizajn, obnovljena unutrašnjost, snažnije performanse i efikasniji hibridni pogon“, rekao je Johan van Zyl, predsednik i CEO Toyota Motor Europe korporacije. „Lansiranje nove generacije modela C segmenta pod zajedničkim nazivom Corolla dogodilo se u najboljem momentu“.


Nova Corolla Touring Sports biće predstavljena na predstojećem Salonu automobila u Parizu zajedno sa hečbekom u hibridnoj verziji.

 

- Naziv modela Corolla postaje globalno ime nove generacije Toyotinog C-segmenta. Postojeći model Auris zameniće hečbek, sedan i karavan verzija Corolle koji će biti dostupni u Evropi početkom 2019. godine


- Promena naziva prati usvajanje Toyotine nove globalne arhitekture (Toyota New Global Architecture – TNGA), a zamenjuje tri različite platforme koje su trenutno u upotrebi.


- Tri tipa karoserije modela Corolla biće praćene najnovijom hibridnom tehnologijom.


- Corolla je najbolje prodavani automobil na svetu. Od početka proizvodnje 1966. godine prodato je 45 miliona automobila.


Ime i prezime
Komentar