Toyota osvežila C-HR

07. Oct 2019

Toyota C-HR

 

Model C-HR označio je svojevremeno prekretnicu za Toyotu. Svetska premijera novog C-HR-a (Coupé High Rider) održana je 2016. godine na Salonu automobila u Parizu. 

 

Opisan je tada kao automobil koji svojim izgledom zaustavlja dah - profil kupea, mišičav stav i fluidan stil prikrivaju uzdignutu kabinu terenca i stvaraju novu vrstu automobila koja se razlikuje od svih ostalih. Objašnjeno je da pruža uzbudljivo iskustvo u vožnji, dok mu visok položaj vozača dozvoljava da glatko ide kroz moderne i aktivne živote - čak i u stanju mirovanja.

 

Tri godine kasnije u Toyoti odlučili su da je vreme da osveže C-HR.

 

Nova Toyota C-HR stiže s dodatnim izborom hibridnog pogona, novim multimedijalnim sistemom i dizajnerskim poboljšanjima ionako originalnog izgleda. Uveden je dvolitarski benzinski motor u pogonski sklop Hybrid Dynamic Force. Generišući 184 KS ovaj sistem omogućava naglašene vozne performanse uz veliku efikasnost.

 

U ponudi je i poboljšani, efikasniji hibridni sistem sa 1,8-litarskim benzinskim motorom tako da kupci C-HR-a mogu da biraju između dve hibridne opcije.

 

Novi C-HR opremljen je novim multimedijalnim sistemom koji unapređuje Toyotinu ponudu povezivanja. Ovaj sistem sada omogućava potpunu integraciju pametnog telefona, a podržava i najnovije verzije Apple Carplay i Android Auto, kao i preuzimanje poslednjih verzija karata putem mobilnog telefona.

 

Nova Toyota C-HR ostaje dosledna svom upečatljivom vizuelnom identitetu, a silueta u stilu kupea stvara hrabar izgled koji se ističe na putu. Prednji i zadnji kraj su detaljno izmenjeni čineći automobil još prefinjenijim, dok donji spojler u boji pojačava dinamiku oblika naglašavajući snažan, širok i povišeni stav.

 

Prednja i zadnja svetla su unapređena vrhunskom LED tehnologijom, pri čemu dnevna svetla i pokazivači pravca stvaraju jedinstven prednji sklop čineći glatku liniju iznad glavnih svetala. Pozadi, nove svetlosne grupe spojene su sjajnim crnim spojlerom stvarajući jedinstven oblik.

 

Dinamičke dorade uključuju promenu konstrukcije oslanjanja kojom je poboljšana udobnost u vožnji uz zadržavanje odlične upravljivosti. Sve verzije odlikuju se i smanjenom bukom i vibracijama, tako da je komfor u kabini dodatno poboljšan.


Ime i prezime
Komentar