Toyota Prius Plug-In Hybrid 2019

29. Jul 2019

Toyota Prius Plug-In Hybrid

 

Toyota Prius je originalni svetski hibridni automobil, s tradicijom liderstva u visoko-tehnološkim inovacijama koja traje više od 20 godina.

 

Plug-in verzija nudi kupcima dva automobila u jednom: sofisticirani, potpuni hibridni pogon koji ostvaruje izuzetno malu potrošnju od 1,3 l/100 km i štetnu emisiju od 28 g/km CO2 (WLTP ciklus) dok istovremeno nudi pravo, potpuno električno EV iskustvo u vožnji sa EV dometom do 45 km u svakodnevnim okolnostima s maksimalnom EV brzinom od 135 km/h.

 

Izuzetno mala emisija i posebne EV mogućnosti u vožnji koje nudi Prius Plug-in rezultat su vrhunskih tehnologija jedinstvenih u liniji Toyotinih modela.

 

Prius Plug-in opremljen je toplotnom pumpom koja koristi toplotu izvan automobila, što dovodi do povećanog stepena efikasnosti u poređenju s tradicionalnim grejačima koji generišu toplotu iz motora ili sa električnih grejača.

 

Uz to, prilikom punjenja, sistem grejanja baterija zagrejaće ćelije do efikasne radne temperature, što će da omogući da se i snaga baterije i efikasnost održavaju na nivou dovoljnom da se minimalizuje uticaj hladnog vremena na domet prilikom EV vožnje.

 

Konačno, veliki solarni panel koji generiše elektricitet za napajanje baterije hibridnog sistema još uvek ostaje jedinstven u ovom segmentu. U zavisnosti od vremenskih uslova, solarno punjenje može da poveća domet do 5 km dnevno, što je jednako otprilike 1.000 km potpuno električne vožnje godišnje <200 dana/godina>. Od svog lansiranja u septembru 2016. godine, preko 1.700 Toyota Prius Plug-in hibrida prodato je sa solarnim panelom, što sada predstavlja otprilike 1.700.000 km godišnje generisanih suncem. 

 

Toyota Prius Plug-In HybridToyota Prius Plug-In Hybrid

 

Novi Prius Plug-in Hybrid 2019 značajno je povećao funkcionalnost. Sada su uključena sedišta za pet putnika, promenom konfiguracije od dva sedišta pozadi na treće srednje sedište, koje donosi visok nivo komfora.

 

Uz povećanje kapaciteta sedenja, novi Prius Plug-in Hybrid 2019 dobio je i viši nivo opreme s potpuno crnim detaljima u unutrašnjosti koji su zamenili bele aplikacije. Korišćenje novih materijala takođe nudi osećaj višeg nivoa kvaliteta unutrašnjosti.

 

Pored svih poboljšanja u unutrašnjosti, spoljni izgled je takođe unapređen. Novi Prius Plug-in Hybrid 2019 biće dostupan u novoj metalik crnoj boji Galaxy Black i s novim 17-inčnim naplatcima od lake legure koji su u ponudi kao opcija.


Ime i prezime
Komentar