Toyota Supra debituje u Ženevi

18. Jan 2018

Toyota Supra 2019
Toyota će Supru da predstavi svetskoj publici za nekoliko nedelja, verovatno putem interneta, jer je zvanična prezentacija zakazana za početak marta na Salonu automobila u Ženevi. Ovaj sportski automobil, razvijen u partnerstvu sa BMW-om, neće se prodavati kao model Toyota nego sa znakom Gazoo Racing.

Nova Supra, prema pretpostavkama stručne javnosti biće diferencirana na četiri osnovna nivoa: Base Supra, Supra GR, Supra GR Sport i na kraju Supra GRMN. Može da se očekuju značajno različite performanse, ali i znatne razlike u cenama između verzija Supra i GR sport, zajedno sa različitim postavkama suspenzije, u zavisnosti od verzije do verzije.

"Nova Supra biće potpisana od strane Gazoo Racing", rekao je nedavno Shigeki Tomoiama, šef odeljenja za performanse. Vest je objavljena nakon što se Gazoo Racing tim uključio u proces razvoja ovog automobila i kada je Akio Toyoda, prvi čovek Toyote testirao je automobil i zaključio da on mora da bide "mobilniji".

BMW Z4 bratski model Toyote Supra pojaviće se ove godine u prodajnim salonima, za razliku od modela sa potpisom Gazoo, koji će na tržište da stigne tek u drugoj polovini naredne godine.

Dok će se BMW-ov roadster da se proizvodi samo kao kabriolet, Supra će da bude u kupe stilu, što znači da neće biti opremljena pokretnim krovom. Verovatno će Gazoo modeli da koriste snažnije agregate od šest cilindara.

Toyota i Gazoo odlučiće verovatno da preuzmu hibridnu tehnologiju svog sportskog automobila kojim učestvuju u trkama Le Mans. Novi model treba da ima masu između 1.200 i 1.500 kg, a kao referentni automobil Gazoo koristi legendarne modele kao što su BMW M4 Coupe i Porsche 911.

Kao i kod svih ostalih modela GR, kao što je Yaris GRMN, japanski proizvođač ponudiće širok spektar komponenti za dodatno personalizovanje i tjuniranje.

 

Toyota Supra 2019


Ime i prezime
Komentar