Toyota u Parizu u znaku inovacije

19. Sep 2018

Štand Toyote na Salonu automobila u Parizu
Na Salonu automobila u Parizu ove godine, Toyota će prikazati kako ojačava svoje temelje i priprema se za budući rast.

Novi štand
Automobilska industrija ulazi u prelazno razdoblje kakvo se događa jednom u veku, a Toyota se za to priprema prelazeći iz čistog proizvođača automobila u tvorca inovativnih oblika mobilnosti, nudeći sve bolju mobilnost za sve.

Ova tranformacija brenda ogleda se u novom izgledu izlagačkog štanda, sastavljenom iz tri različita izložbena dela. Prvi – nazvan Start Your Impossible – posvećen je novim rešenjima mobilnosti i budućim inovacijama. Drugi slavi Toyotine aktivnosti u autosportu sa Toyota Gazoo Racing timom. Treći je posvećen Toyotinim novim modelima, sa jasnim fokusom na ponudu najnovijih samopunećih hibrida.

Novi pristup konferenciji za medije
Tradicionalna konferencija za medije na štandu, ovoga puta zamenjena je novim digitalnim formatom koji može da se iskusi u bilo kom trenutku – bilo na štandu ili on-line, na samom Salonu ili bilo gde drugde na svetu.

Digitalna konferencija za medijeu počinje kratkim uvodom dr. Johana Van Zyla, predsednika i izvršnog direktora Toyota Motor Europe, koji će da prati interaktivni sistem sa modulima posvećenim svakom izloženom automobilu i drugim ključnim porukama.

Zamisao je da se medijima ponudi više fleksibilnosti i mogućnost praćenja Toyotine konferencije na način koji njima najviše odgovara, bilo fizičkim prisustvom na Salonu ili virtuelno sa bilo kojeg drugog mesta.

Toyotina konferencija za medije biće dostupna na linku: parisms.toyota-europe.com, kao i na You Tube kanalu Toyota Motor Europe.

Predstavljanje novih automobila
Na Salonu automobila u Parizu biće prikazana dva ključna proizvodna elementa: hibridna tehnologija i Toyotina nova globalna arhitektura (Toyota New Global Architecture - TNGA).

Tokom više od 20 godina Toyota je razvila,unapredila i usavršila svoju hibridnu tehnologiju samopunjenja. U Parizu ove godine biće izloženi samo hibridni automobili – od kompaktnog Yarisa do poslednje generacije modela Corolla, RAV4 i Camry.

Toyotina nova globalna arhitektura (TNGA) čini temelj Toyotine ponude novih proizvoda i pogonskih sklopova. TNGA je više od same platforme, to je inženjerska i dizajnerska filozofija. Dok poboljšava dinamiku vožnje automobila, takođe omogućava i razvoj dopadljivijeg dizajna spoljašnjosti i enterijera. 


Na štandu biće održana svetska premijera potpuno nove Corolle Touring Sports, kao i otkrivanje nove hečbek verzije. Zahvaljujući novoj TNGA-C platformi, novu Corollu odlikuje dopadljiviji dizajn kao i ponuda dva samopuneća hibridna pogonska sklopa -  jedan sa motorom od 1,8 litara i drugi, sa potpuno novim motorom od dve litre.

Novi RAV4, koji će da bude premijerno predstavljen u Evropi, ponosi se svojim snažnim, robusnim izgledom, novom TNGA-K platformom i novim samopunećim hibridnim pogonskim sklopom sa motorom od 2,5 l.

Posle 14 godina odsustva, Camry se vraća u zapadnu Evropu, potpuno novim modelom takođe podržanim novom TNGA-K platformom, uz novi samopuneći hibridni pogonski sklop sa motorom od 2,5 l.

Pre 20 godina na Salonu automobila u Parizu, Yaris je doživeo svoju svetsku premijeru. U čast godišnjice, Toyota predstavlja specijalno izdanje „Y20“ u istoj zlatno-žutoj boji karoserije kao i originalan model iz 1998. godine, ali sada  u dvobojnoj verziji, sa modernim tamnosivim krovom i drugim tamnosivim detaljima. Drugo specijalno GR Sport izdanje Yarisa na ovoj manifestaciji proslavlja uspešnu sezonu Toyota Gazoo Racing tima u reliju.

Pored automobila, Toyota će da predstavi najnovija dostignuća u tehnologiji bezbednosti - Toyota Safety Sense sistem sa novim funkcionalnostima, koji će da bude dostupan na modelima Corolla i RAV4.

Na delu posvećenom Toyota Gazoo Racingu, biće prikazan Toyota TS050 Hybrid LMP1, pobednički automobil iz trke 24 sata Le Mansa 2018. godine, zajedno sa dugo priželjkivanim trofejem iz ove zahtevne trke.


Ime i prezime
Komentar