Toyotini dileri predstavili Camry

25. Sep 2019

Toyota- Camry u Golf klubu

 

Toyotini partneri, Tago Car, Toyota Centar Beograd i MAG, u Novom Sadu i Beogradu predstavili su najnovije izdanje modela Camry koji se nakon 14 godina odsustva vratio na evropsko tržište. Bogato opremljena poslovna limuzina stiže s hibridnim pogonom (benzinski i elektro motor) ukupne snage 218 KS i prosečnom potrošnjom og 4,3 litre na 100 kilometara pređenog puta.

 

Osmu generaciju Toyote Camry publika u Srbiji prvi put mogla je da vidi uživo na Međunarodnom salonu automobila u Beogradu, gde je izazvala veliko interesovanje i ozbiljno zapretila direktnoj konkurenciji hibridnim pogonom, izuzetno niskom potrošnjom goriva, minimalnom štetnom emisijom i visokim nivoom bezbednosti i luksuza. 

 

Na brodu Zeppelin u Novom Sadu, veliki novitet predstavio je Toyotin partner Tago Car, uz atraktivan program koji je sadržao borbu samuraja, puštanje japanskih lampiona, Origami performans, izložbu „Japanski dvorci“ i postavku „Katana“ – unikatnih japanskih mačeva. Toyota Centar Beograd i MAG, novi Camry predstavili su na terenima Golf kluba na Adi Ciganliji, gde su potencijalni kupci mogli da se uz druženje i igranje golfa uvere u kvalitet vozila koje je sa preko 700.000 primeraka godišnje najprodavanije u svom segmentu na svetskom tržištu. Camry je do sada prodat u više od 19 miliona primeraka a dostupan je u preko 100 država na globalnom nivou. 

 

Poslovna limuzina, koja se u Evropu vratila u najnovijem izdanju nakon 14 godina odsustva, razvijena je na potpuno novoj TNGA K platformi. Camry s „mekfersonom“ u prednjem i dvostrukim poprečnim ramenima u zadnjem delu nudi vrhunsku upravljivost, udobnost i sigurnost u svim uslovima vožnje. Uz visok nivo komfora i puno prostora u kabini, karoserija dužine 4.885 mm i širine 1.840 mm, s međuosovinskim razmakom od 2.825 mm, nudi i veliki prtljažni prostor od 524 litra koji može dodatno da se proširi obaranjem naslona zadnje klupe.

 

Pogonsku grupu čini benzinski motor, radne zapremine 2.487 cm3, koji u sadejstvu s elektro motorom isporučuje čak 160 kilovata, odnosno 218 KS. Prenos snage obavlja se preko e-CVT menjača s opcijom manuelnog biranja stepena. Hibridni pogon zaslužan je za veoma snažna ubrzanja. Camry 2.5 HSD ubrzava do 100 km/h za samo 8,3 sekunde, ali više od tog podatka impresionira njegova štedljivost. Na otvorenom putu troši 4,2 l/100 km, u gradskim uslovima 4,8 dok je to u mešovitom ciklusu skromnih 4,3 l/100 km. Sve to uz prosečnu emisiju od samo 98 grama CO2 po kilometru. 

 

Novi Camry već od osnovne verzije (Style) nudi širok spektar Toyota Safety Sense sistema aktivne i pasivne bezbednosti – kao što su detekcija pešaka i biciklista, prepoznavanje saobraćajnih znakova, adaptivni „kruz kontrol“, asistencija u slučaju neželjenog napuštanja saobraćajne trake, upozoravanje na vozila u drugim trakama i opasnost od sudara. 

 

Vozačima je u Style paketu na raspolaganju i automatska kontrola dužine snopa Bi-LED svetala, kamera za vožnju unazad, elektronska pomoć pri kretanju na uzbrdici, aluminijumski točkovi od 17 inča, nadzor pritiska u pneumaticima, sistem automatskog otključavanja i startovanja motora bez ključa, dvozonski klima uređaj s jonizatorom vazduha, električno podešavanje vozačevog sedišta, dva TFT ekrana od po sedam inča (za Toyota Touch 2 i između brojila), DAB digitalni radio prijemnik, više USB priključaka i druga atraktivna oprema.

 

Sledeći korak je Camry Sol koji ima alu točkove od 18 inča, navigacioni sistem i ekran od osam inča za Toyota Touch 2. Camry Executive nudi nadogradnju TSS-a sistemom za nadzor kretanja u mrtvim uglovima s automatskim kočenjem prilikom vožnje unazad, LED zadnja svetla, kožna sedišta i detalje unutrašnjosti, električno podešavanje položaja upravljača i suvozačkog sedišta, grejanje prednjih sedišta i bežični punjač za mobilne telefone. Na vrhu ponude je Camry Premium sa „hed-ap“ displejom od 10 inča koji projektuje informacije na vetrobran, trozonskim klima uređajem, JBL ozvučenjem sa devet zvučnika, električnim podešavanjem položaja naslona zadnje klupe, električno podesivom zaštitom od sunca u zadnjem delu, kao i višenamenskim naslonom za laktove pozadi s komandama za audio sistem, klimatizaciju i elektro podešavanje zadnje klupe.

 

Camry Style trenutno može da se nabavi po akcijskoj ceni od 32.900 evra (redovna cena 34.400), dok najopremljeniji Premium košta 41.000 evra.


Ime i prezime
Komentar