Više od dva miliona modela Volvo ima grešku

02. Jul 2020

Volvo XC60

Volvo, švedski proizvođač automobila u kineskom vlasništvu, povlači iz prodaje skoro 2,2 miliona automobila širom sveta zbog bojazni da bi sigurnosni pojasevi vremenom mogli da postanu manje efikasni. Ovo je najveće povlačenje automobila za brend do sada.

Stefan Elfstrom, portparol kompanije, rekao je švedskim medijima da je otkriven “redak” problem na sigurnosnim pojasevima u nekim od njihovih automobila. Proizvođač automobila veruje da čelični kabl spojen s prednjim sigurnosnim pojasevima može u određenim uslovima da oslabi. Na kraju kabl može da se ošteti, što dovodi do “smanjene funkcije sigurnosnog pojasa”.

Volvo navodi da propust nije doveo do nezgoda ili povreda, dodajući da je mera preventivna.

Ovim potezom biće obuhvaćeni automobili koji su proizvedeni od 2006. do 2019. godine, uključujući neke od najprodavanijih modela Volvo, poput XC60. Na spisku se nalaze i modeli, Volvo S60, V60, V70, XC70 i S80, dok je nova generacija automobila izuzeta od povlačenja.

Volvo brend je od Forda 2010. godine kupio kineski Geely. Usredsređen na “vodeću poziciju u svetu u automobilskoj bezbednosti”, Volvo je prošle godine najavio da će novim automobilima biti ograničena brzina na 180 km/h.


Ime i prezime
Komentar