Volvo počeo proizvodnju električnog modela

02. Oct 2020

Volvo XC40 - proizvodnjaVolvo XC40 - proizvodnja-1

 

Prvi električni automobil u istoriji Volvoa, kompaktni električni crossover Volvo XC40 Recharge P8, započeo je serijsku proizvodnju u Belgiji. 

 

Volvo XC40 Recharge P8 zasnovan je na standardnom modelu Volvo XC40 koji pokreće motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Njegova zvanična premijera održana je 2019. godine.

 

Električni XC40 dobio je malo redizajniran prednji kraj, poput novog branika, ali generalno, ne razlikuje se mnogo od standardne verzije u pogledu dizajna i opreme. Međutim ima novi Android multimedijalni sistem. Podržava sve glavne Google usluge, posebne aplikacije i ažuriranja softvera u bežičnom prenosu.

 

Prvi električni automobil u istoriji Volvoa pokreću dva elektro motora ukupne snage 408 KS uz obrtni moment od 660 Nm. Elektro motore napaja energijom baterija od 78 kW/h koja ima snege da automobil  jednim punjenjem može da pređe 400 km.

 

Novi model u skladu je sa ranije objavljenim planom da će Volvo da smanji emisiju ugljen dioksida iz svojih automobila za 40 odsto do 2025. godine.

 


Ime i prezime
Komentar