BMW Serije 4 Coupe premijerno u Srbiji

20. Oct 2020

BMW Serije-4 CoupeBMW Serije-4 CoupeBMW Serije-4 Coupe

 

BMW kupei uvek su bili sinonim za užitak u vožnji, ekskluzivnog dizajna i zavidnih sportskih performansi.

 

Kao što je na svetskoj premijeri i najavljeno, novi BMW Serije 4 Coupe stigao je u našu zemlju i uz sve preventivne mere zaštitite od virusa korona, BMW Srbija je predstavio najnoviji model svoje game. 

 

Inspirisan nasleđem, ovaj smeli kupe avangardnog dizajna nastavlja tradiciju automobila koji pružaju zadovoljstvo u vožnji i kombinuje sportske performanse sa prefinjenim izgledom. Za visok nivo komfora zaduženo je novo oslanjanje, najsofisticiranije do sada. Ono što se prvo primećuje je prednja maska koja je vertikalno postavljena i svojim izgledom neodoljivo podseća na klasične BMW modele iz 30-tih godina prošlog veka. 

 

BMW Serije 4 ima dobro poznatu kupe siluetu sa „velikim“ vratima i naglašenim zadnjim lukovima točkova, dok zadnji deo odlikuje novi izduženi izgled LED svetala sa svetlosnim vlaknima u obliku slova L.

 

Težište ovog modela je niže za 21 milimetar u odnosu na aktuelni BMW Serije 3, a raspon zadnjih točkova je veći za 23 milimetra. Po prvi put u ovoj klasi automobila neki elementi napravljeni su od aluminijuma.

 

Kada je u pitanju enterijer modela BMW Serije 4 Coupe, čitav dizajn je standardno orjentisan ka vozaču, a moguće je poručiti BMW Live Cockpit Professional koji se sastoji od centralnog informacionog ekrana od 10,25 inča i instrument table veličine 12,3 inča. Ovaj sistem koristi najnoviju generaciju BMW operativnog sistema 7.0 koji omogućava personalizovane prikaze na kontrolnom ekranu i instrument tabli, kao i korišćenje BMW inteligentnog ličnog asistenta. Optimizovana je interakcija između putnika i digitalnog asisenta pomoću nove animacije, a kontrola automobila moguća je pomoću ekrana osetljivog na dodir, iDrive kontrolera, tastera na volanu, glasovnom kontrolom i upravljanjem gestovima.

 

Novi BMW Serije 4 Coupe poseduje najaktuelnije sisteme asistencije u vožnji, a poslednja generacija BMW Head-Up displeja nudi 70 odsto veću projekcijsku površinu. Dodatno, inovativna 3D vizualizacija okoline pokazuje vozaču automobil i njegovu okolinu, kao i aktivirane sisteme asistencije i funkcije koje nudi.

 

Zvučna i toplotna izolacija kabine znatno su poboljšane u poređenju sa prethodnim modelom - akustično vetrobransko staklo i trozonski automatski klima uređaj dolaze već u osnovnom paketu. Takođe, stakleni pokretni krov produžen je za 24 mm u odnosu na prethodnu generaciju.

 

Najjača serijska verzija modela - BMW M440i ima agregat zapremine tri litre, šest cilindara, isporučuje 374 KS, a ubrzanje do 100 km/h postiže za 4.5 sekunde.

 

Tik uz njega je BMW 420d, popularni BMW dvolitarski dizel motor od 190 KS koji do 100 km/h stiže za 7,1 sekundu. Oba modela – i BMW 420d i BMW M440i imaju „mild hybrid“ tehnologiju, gde starter motor generator daje dodatnu snagu od 8 kW motoru sa unutrašnjim sagorevanjem.

 

Prodaja startuje sa tri benzinske i jednom dizel verzijom, odnosno 420i (184 KS), 430i (258 KS), M440i (374KS) i 420d (190KS). Startna cena za benzinski model 420i je 40.990 evra, dok dizel varijanta 420d startuje od 44.990 evra.

 

BMW Srbija je kupcima obezbedio i nekoliko različitih opcija BMW Premijum finansiranja, a ujedno oni mogu svoj automobil da zamene za novi BMW Serije 4 kroz program BMW Premium Selection.


Ime i prezime
Komentar