Prvi električni BMW M planiran za 2021. godinu

08. Oct 2020

BMW i-Vision concept

Prvi BMW-ov električni model M divizije stići  će na tržište iduće godine. BMW-ova “autosportska” divizija BMW M, najavila je razvoj svog prvog električnog automobila koji se zasniva na predstojećem i4 električnom automobilu.

 

Markus Flasch CEO BMW M divizije izjavio je da će novi automobil da bude predstavljen tokom iduće godine i naći će se unutar kompanijskog “performance” segmenta.

 

Očekuje se da će novi model da bude više sportski u odnosu na standardni i4, ali neće biti uporediv s “high-performance” modelima poput BMW M3 i M4. Flasch kaže da postojeće tehnologije baterija još uvek nemaju mogućnost napajanja BMW-ovih “performance” automobila i da će im stoga trebati još neko vreme za razvoj dok to ne omoguće.

 

“Najveća poteškoća je omogućiti da težina baterije na električnom automobilu ne utiče na M specifikacije ili M dinamiku”, navodi Flesch.

 

BMW je već objavio da će standardni i4 imati motor od 390 kW i moći će da ubrzava od nule do 100 km/h za četiri sekunde. Ponudiće maksimalnu brzinu od 200 km/h uz baterijski paket od 80 kWh i imaće domet od 600 km jednim punjenjem. 


Ime i prezime
Komentar