Caddy 5 - veći, praktičniji i efikasniji

25. Mar 2021

VW Caddy 5

 

Nakon svetske premijere, krajem 2020. godine, Volkswagen Caddy pete generacije stigao je i na tržište Srbije. 

 

Novi Caddy promenjen je iz temelja. Uz nove, markantne oblike donosi i najnovije sisteme podrške, inovativni infotainment sistem (Innovision Cockpit) i online usluge. 

 

Caddy pete generacije ostaje pouzdan, prilagodljiv i funkcionalan zahvaljujući mnogobrojnim novinama kao što su:

 

- Inovativna tehnička osnova: Potpuno novi Caddy zasnovan je na modularnoj MQB platformi.

 

- Duže međuosovinsko rastojanje i šira klizna vrata: Prelazak na MQB platformu i njene prednosti odmah su postale vidljive sa dužim međuosovinskim rastojanjem koje je produženo sa 2.682 na 2.755 mm. Dizajneri su iskoristili priliku koju nudi ova platforma za stvaranje potpuno novog vozila. Caddy Cargo Maxi sada ima mesta za čak dve euro palete.

 

- Eksterijer i enterijer: Dizajn novog modela Caddy fokusiran je na funkcionalnost. Volkswagen privredna vozila nastavljaju tradiciju ponude širokog spektra različitih modela i paketa opreme. Na raspolaganju su konfiguracije Caddy Compact sa četiri nivoa opreme:„Kombi“, „Caddy“, „Life“ i „Style“ dok je kao gradsko dostavno vozilo dostupan u ‘'Cargo‘' i 'Cargo Maxi' verzijama. 

 

- Digitalizovano i povezano: Kokpit, sa potpuno digitalnim instrumentima koji su dostupni u izboru više veličina ekrana od 6,5”, 8,25” ili 10,0 inča. Spoj digitalnog kokpita i vrhunskog 10’’ Discover Pro Sistema daje „Innovision Cockpit“ navigacioni sistem. Inovativne komande klima uređaja po prvi put su i digitalne, sa klizačima jednostavnim za upotrebu.

 

- Sistemi asistencije: Pet od 19 sistema asistencija potpuno su novi, a neki od njih su: Travel Assist,  Front Assist, takođe i prvi put u segmentu „A“ gradskih dostavnih vozila: Trailer Assist za manevrisanje prikolicom, pomoćnik poznat iz modela Crafter.

 

- Smanjena emisija štetnih gasova. Kao i drugi novi sistemi asistencija, velika novina su i novi motori sa četiri cilindra i sistemom za redukciju štetnih gasova. Motori koji će biti dostupni na našem tržištu su TDI motori snage 55 kW, 75 kW i 90 kW.

 

Više informacija, fotografija i video zapisa možete pronaći na Linku.


Ime i prezime
Komentar