Casa Seat u centru Barselone

07. Jun 2020

Seat Casa-BarcelonaSeat Casa-BarcelonaSeat Casa-Barcelona

Casa Seat, zgrada koju je španski brend sagradio u samom centru Barselone, konačno je otvorila svoja vrata prošlog četvrtka, 4. juna 2020. godine. Na taj način ona je postala glavna enklava španskog proizvođača automobila u gradu, jačajući veze s njim.

Otvaranje Casa Seat prvobitno je zakazano za 23. April 2020. godine, jer je ideja bila da se iskoristi činjenica da je praznik Sant Jordi jedan od najprometnijih dana u godini u glavnom gradu Katalonije. Međutim, pandemija virusa korona primorala je oranizatore da odlože datum i naprave virtuelnu prezentaciju.

Prema Carstenu Isenseeu, predsedniku SEAT-a, „Barselona je dom SEAT-a od 1950. godine, što pomaže da se podigne profil kompanije u očima šire javnosti i posetilaca iz celog sveta. U ovom novom sedištu u centru grada, između ostalog, pokazaćemo budućnost kompanije u oblasti mobilnosti. "

Pored toga, Wayne Griffiths, potpredsednik SEAT-a za prodaju i marketing i izvršni direktor marke CUPRA naglasio je da je „Casa Seat primer trenutne veze marke sa ovim fantastičnim gradom. To je centar za doživljaj brenda u srcu Barselone, gde kupci i građani mogu da sarađuju sa SEAT-om i CUPRA-om i gde ćemo prikazati najnaprednije projekte. Uopšteno govoreći, ljudi mogu da iskuse sve ono čemu su kompanija i njeni brendovi posvećeni. “

Christian Stein, generalni direktor SEAT Communications-a i SEAT-a i Volkswagen koncerna u Španiji, rekao je da će „ovo biti mesto za razmenu ideja, kreativnosti i posla, kao i prostor koji pozdravlja medije i institucije. Prostor za razgovor na temu mobilnosti, gde se mogu prepoznati potrebe grada i pronaći kreativna rešenja kroz saradnju i otvorene inovacije.“

 

Seat Casa-BarcelonaSeat Casa-BarcelonaSeat Casa-Barcelona

Ovaj prostor stvoren je s ambicijom da postane centar za redizajniranje buduće mobilnosti i na taj način se uhvati u koštac sa današnjim izazovima stvaranjem rešenja zajedno sa različitim akterima.

„Mobilnost u gradovima brzo se menja, a posebno posle efekata izazvanih virusom korona. U poslednje dve godine, SEAT ulaže u proizvode za mikromobilnost koji se prilagođavaju novim okolnostima. Zbog svog strateškog položaja, Casa Seat daje nam svu inspiraciju koja nam je potrebna da ih razvijemo “, objasnio je Lucas Casasnovas, direktor SEAT-ove urbane mobilnosti.

Kako bi promovisao umrežavanje i razmenu ideja, Casa Seat ponudiće program aktivnosti koji između ostalih tema uključuje razgovore, radionice i različite kulturne interakcije oko mobilnosti, održivosti, tehnologije i poslovanja. „Mobilnost budućnosti biće usko povezana sa urbanom kulturom. Zbog toga smo zamislili Casa Seat kao idealno mesto za susrete dva sveta “, podvukla je Gabriele Palma, direktorka Casa Seat.

Lokacija zgrade nije mogla biti privilegovanija. Nalazi se na uglu ulica Paseo de Gracia i Avenida Diagonal, nekoliko metara od najlepših modernih zdanja u gradu. Emblematične zgrade poput Casa Mila, La Pedrera ili Casa Batllo sada su susedi Seata.

Objekat se prostire na 2.600 kvadratnih metara i nudiće prostore za coworking (rad u kancelariji ili posebno sređenom radnom prostoru koji deli više nezavisnih pojedinaca ili timova), za mlade i kompanije u nastajanju. Takođe će redovno da objavljuje najnovije vesti kompanije. Ima kafe-restoran sa gastronomskom ponudom koji daje značaj sezonskom proizvodu.

 Ime i prezime
Komentar