Seat osvežio Atecu

12. Jun 2020

Seat Ateca
Pre četiri godine Seat je ušao u svet SUV vozila modelom Ateca. Španski proizvođač nedavno je predstavio prve obrise kozmetički preuređene verzije, koja će konačno da bude predstavljena sledeće nedelje.

Ateca je bio prvi Seatov SUV, a pratili su ga još manji Arona i veći Tarraco. Crossover srednje veličine, koji se proizvodi zajedno sa Škodinim tehničkim blizancem u češkoj fabrici (Kvasini), zasnovan je na modularnoj platformi MKB koncerna Volkswagen, na kojoj se takođe proizvode Volkswagen Tiguan i Audi Q3.

Četiri godine nakon početka proizvodnje modela Ateca, došlo je vreme za kozmetički remont koji će vrlo blago da ga izmeni.

Ažuriranja uključuju novi branik, spojler i donji deo automobila, kao i preoblikovana vrata prtljažnika. Osveženi model dobiće par novih LED zadnjih svetala sa kliznim indikatorima, koji imaju sličan dizajn kao Tarraco. Napred je veća rešetka hladnjaka, par redizajniranih svetala za maglu i otvori za vazduh i izmenjen prednji branik. Seat je takođe dodao iste nabore na poklopcu motora kakvi se nalaze na novom Leonu hatchback i većem SUV-u Tarraco.

Najuočljivije promene novog Ateca dogodiće se verovatno u unutrašnjosti. Ateca je zasnovana na istoj MQB platformi kao Škoda Karoq i Volkswagen Tiguan, pa se očekuje da će da usvoji najnoviji dizajn ekrana Volkswagen Grupe, sa novim okretnim tasterima i tasterima osetljivim na dodir umesto starih fizičkih prekidača. Seat je najavio da će revidirana Ateca dobiti prošireni spektar sigurnosnih tehnologija. Detalji tek treba da budu potvrđeni, ali očekuje se da će automobil imati sličan asortiman opreme kao Tarraco i novi Leon. Verovatne nadogradnje uključuju pomoć u zadržavanju saobraćajne trake, prilagodljivi tempomat, sistem za praćenje mrtvih uglova i praćanje pažnje vozača. Unutrašnjost će najverovatnije da dobije moderniji infotainment i biće osvežena novim kombinacijama boja.

Više o ostalim tehničkim karakteristikama obnovljenog modela Ateca, koji će verovatno da dobije osveženi asortiman motora (uključujući blagu hibridnu tehnologiju), biće poznato više u ponedeljak, 15. juna, kada će Španci zvanično da ga predstave.

Seat se nada da će osvežena Ateca ostati konkurentna sličnim modelima među kojima su Nissan Qashqai, Volkswagen Tiguan, Renault Kadjar i Peugeot 3008.


Ime i prezime
Komentar