Clio najbezbedniji gradski automobil po Euro NCAP-u

09. Jan 2020

Renault Clio
Nezavisna organizacija Euro NCAP je proglasila novi Renault Clio za najbezbedniji gradski automobil (zajedno sa Audijem A1) među modelima ispitanim u protekloj godini. Najprodavaniji automobil grupe Renault testiran je sredinom prošle godine i tada je dobio najbolju ocenu na osnovu postignutih vrhunskih rezultata, nezavisno od segmenta.

Konstruisan na potpuno novoj modularnoj platformi CMF-B Alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi, novi Clio odlikuje se optimizovanom konstrukcijom karoserije, obnovljenom strukturom sedišta i sigurnosnim pojasevima koji su osmišljeni na način da pružaju optimalnu podršku za sve putnike, bez obzira na njihovu veličinu ili položaj u automobilu, a ukupnoj bezbednosti doprinose i pirotehnički predzatezači i graničnici sile zatezanja. Renault zagovara upotrebu tehnologije Fix4sure zbog njene izuzetne sposobnosti da zadrži putnike na mestu i spreči podvlačenje. Osim toga, zahvaljujući vrhunskoj prostranosti novog Renaulta Clio u njega može da se postavi dečije sedište bilo koje vrste, napred i pozadi, uz pomoć pričvrsnih tačaka ISOFIX i sistema i-Size, a pruža i bolju zaštitu za glave putnika u zadnjem delu automobila u slučaju bočnog sudara.

Novi Clio nudi i bogatu serijsku opremu koja uključuje: šest vazdušnih jastuka, ABS sa sistemom za pomoć pri naglom kočenju, kameru i radar (omogućavaju rad sistema za održavanje automobila u saobraćajnoj traci, sistema za prepoznavanje saobraćajnih znakova sa praćenjem ograničenja brzine kao i sistema upozorenja na bezbednosni razmak i kočenje u nuždi), tempomat/graničnik brzine, upozorenje na neprivezani sigurnosni pojas (važi i za zadnja sedišta ako se na njima nalaze putnici) kao i poziv hitnim službama u slučaju nezgode. Uz to su se za bolju vidljivost pobrinula serijska full LED prednja svetla, automatsko uključivanje kratkih/dugih svetala i samozatamnjujući retrovizor.

Kao svestrani gradski automobil, novi Clio nudi najbolju bezbednost u svim svojim verzijama, čime ponovo potvrđuje stručnost Renaulta u oblasti bezbednosti za sve, bilo da se radi o putnicima ili drugim učesnicima u saobraćaju. Obnovljenim izgledom, naprednom tehnološkom opremom i svim svojim inovacijama novi Clio, najprodavaniji francuski automobil na svetu, otvara novo poglavlje u strategiji proizvoda Grupe Renault i nudi najbolje u oblasti bezbednosti.


Ime i prezime
Komentar