Pet Euro NCAP zvezdica za Megane Conquest

03. Mar 2021

Renault Megane Conquest

Jedinstvenim hibridnim konceptom novi Renault Megane Conquest ruši konvencije, ali ne pristaje na kompromise u pogledu bezbednosti: na testiranjima bezbednosti nezavisnog tela Euro NCAP je osvojio pet zvezdica. Zahvaljujući najvišem nivou zaštite putnika i drugih učesnika u saobraćaju ovaj sportski, hibridni i prostrani SUV je jedan od najbezbednijih modela na tržištu, čime potvrđuje Renaultovu predanost bezbednosti automobila i njegovo iskustvo u toj oblasti.

 

Osvajanjem maksimalnih pet zvezdica na testiranju Euro NCAP-a novi Renault Megane Conquest ušao je u krug najbezbednijih modela na tržištu.

 

Zaštita putnika  

 

Novi Renault Megane Conquest konstruisan je na modularnoj platformi CMF-B, isto kao i Captur. To znači da se odlikuje optimizovanom strukturom karoserije, redizajniranim sedištima i zatezačima sigurnosnih pojaseva sa pirotehničkim predzatezačima i ograničivačima opterećenja za optimalnu potporu za sve putnike. Renault je uz to i ambasador tehnologije Fix4sure za sprečavanje podvlačenja tela ispod sigurnosnog pojasa.

 

Elegantne linije i jedinstveni profil čine novi Renault Megane Conquest pravim porodičnim SUV-om. Vrlo je prostran i udoban i omogućava jednostavno postavljanje dečijih sedišta na bočna zadnja sedišta.

 

 

Sveobuhvatna ponuda sistema za pomoć u vožnji za više udobnosti i bezbednosti

 

Novi Renault Megane Conquest opremljen je najnovijom generacijom sistema za pomoć u vožnji. Ovi sistemi uključuju sistem za pomoć u vožnji autoputem i u saobraćajnim gužvama, prepoznavanje saobraćajnih znakova, upozorenje na mrtav ugao, upozorenje na izlazak iz saobraćajne trake i sistem za održavanje automobila u saobraćajnoj traci. Svi ovi sistemi su garancija sigurnije i opuštenije vožnje. Na primer, kad aktivni sistem kočenja u nuždi otkrije bicikliste ili pešake, upozorava vozača na opasnu situaciju i aktivira kočnice ako vozač ne reaguje na vreme. Još jedan od faktora koji utiču na bezbednost je povećana vidljivost ostvarena uz pomoć kamere od 360°, serijskih Full LED prednjih svetala, automatskog uključivanja svetala i samozatamnjujućeg unutrašnjeg retrovizora.

 

Nezavisno od vremenskih uslova, danju ili noću, prilikom preticanja ili prestrojavanja, u vožnji gradom ili prilikom parkiranja, ove tehnologije za pomoć u vožnji su u službi veće bezbednosti za svakoga i opuštenije vožnje, a istovremeno smanjuju rizik od opasnih situacija, bilo da se radi o vozaču, putniku ili učesniku u saobraćaju van automobila.  

 

Renault Megane Conquest garantuje najviši nivo aktivne i pasivne bezbednosti prema kriterijima Euro NCAP-a. Ovih pet zvezdica odraz je Renaultove stručnosti u području bezbednosti i predanosti tome da ponudi inovativnija, pouzdanije i sigurnije automobile što širem krugu kupaca.

 

Sportski, hibridan i prostran

 

Uprkos hibridnom dizajnu, uzbudljivim linijama i sportskoj dinamičnosti Renault Megane Conquest ne pristaje na kompromise u pogledu prostranosti, cene ili potrošnje goriva. To su ključna obeležja ovog modernog SUV coupea idealnog za porodice koje će da cene njegovu prostranost, komfor i osećaj udobnosti u vožnji. I sve to uz najviši nivo aktivne i pasivne bezbednosti za sve putnike i učesnike u saobraćaju.  

 

Hibridni pogoni

 

Renault Megane Conquest je hibridan i jer ga pokreću isključivo elektrifikovani motori

 

- S jedne strane tu je puni hibrid E-TECH 145 sa svim prednostima električnih automobila bez potrebe za punjenjem: do 80 odsto vremena vožnje gradom je na struju, do 40 odsto niža potrošnja u poredjenju sa ekvivalentnim benzinskim motorom i manje emisije ugljen-dioksida za maksimalni užitak u tihoj i udobnoj vožnji uz brz odziv. 

- S druge strane, benzinski motori sa 12V mikrohibridima (TCe 140 i TCe 160), koji su sinonim štedljivosti i fleksibilnosti. Mikrohibridizacija motora smanjuje potrošnju goriva i emisije ugljen-dioksida i uglađeno pokreće motor za još veću udobnost u vožnji.

 

Megane Conquest svojim jedinstvenim konceptom ruši konvencije. Namenjen je za međunarodno tržište i spreman da pokori brzorastući segment C-SUV-ova. Novim Meganeom Conquest Renault je postao prvi proizvođač automobila za široki krug kupaca koji je na evropskom tržištu ponudio SUV coupe, vrstu modela dosad rezervisanu za premijum marke.


Ime i prezime
Komentar