Dacia priprema SUV sa sedam sedišta

04. Jun 2020

Dacia Lodgy
Dacia već nekoliko godina promoviše ideju o SUV vozilu koje bi bilo veće od Dustera. Sada se pojavila informacija iz izvora bliskih rumunskom proizvođaču da se očekuje da se još neimenovani model pojavi sledećeg proleća i da time iz ponude bude povučen modela Lodgy.

 

Najveći automobil iz programa Dacia nikada nije uspeo da se tržišno afirmiše, prošle godine prodato je samo 28.944 jedinica širom Evrope, poređenja radi broj prodatih Dustera je deset puta veći.

Francuski medij L'Argus napisao je da će dužina novog SUV modela biti 4,5 metara i da će se proizvoditi na produženoj platformi CMF-B, koja se već koristi za Renault  Clio i Captur i aktuelni Nissan Juke. Automobil će imati drugačiji izgled i oštrije konturne linije od Dustera kako bi se dobilo više prostora za treći red sedišta.

Tehnološka opremljenost neće biti vrhunska, jer bi ga sistemi poput autonomne vožnje i slično učinili preskupim, ali može da se očekuje da će u njemu da se nađu  upozorenje o mrtvom uglu i promeni saobraćajne trake.

Uz novi Dacia SUV biće ponuđena tri poznata motora: dva benzinska zapremine 1,0 i 1,3 litre TCe i dizel 1,5-litarski dCi. Ne isključuje se mogućnost da se u ponudi nađe i hibridni sistem koji se ugrađuje u novi Clio.


Ime i prezime
Komentar