Električni automobili brže gube vrednost

17. Dec 2013

CAP
Nedavno istraživanje koje je sprovedeno u Velikoj Britaniji, pokazalo je da automobili sa hibridnim pogonom zadržavaju posle tri godine eksploatacije čak 45,3 odsto svoje prvobitne vrednosti izraženo u novcu. Poređenja radi, polovni automobili koji kao gorivo koriste benzin posle tri godine ekspolatacije imaju cenu koja iznosi 43,6 odsto vrednosti novog vozila.

Što se tiče automobila sa dizel agregatima, oni stoje nešto bolje od benzinskih automobila, ali i dalje lošije od hibridnih automobila. Polovni automobili sa dizel motorom posle tri godine na tržištu vrede 44,7 odsto cene novog automobila.

 

Na osnovu objavljenih rezultata ovog istarživanja na sajtu konsalting kompanije CAP Automotive koja se bavi istraživanjem automobilskog tržišta u Velikoj Britaniji, može da se konstatuje da električni automobili najbrže gube svoju vrednost kada jednom izađu iz prodajnog salona na ulicu. Naime, posle tri godine od kupovine novog električnog automobila, njihovi vlasnici mogu da dobiju jedva 20,2 odsto uloženog novca.


Ime i prezime
Komentar