Enterijer nove G-klase

01. Jan 2018

Mercedes-Benz G-Klasa - unutrašnjostMercedes-Benz G-Klasa - unutrašnjostMercedes-Benz G-Klasa - unutrašnjost


Na putevim je od 1979. godine više od 300.000 primeraka off-road legende čiji vlasnici su uvek mogli da dožive avanture koje nisu bile moguće u nekom drugom automobilu. Spolja se G-klasa za to vreme vrlo malo promenila, ali je zato neprestano usavršavana i unapređivana.

Zahvaljujući potpuno modernizovanom enterijeru i brojnim novim karkateristikama današnja G-klasa je prošla najznačajniju transformaciju u skoro 40-godišnjoj karijeri, ali tehnički i stilski i dalje je verna osvnovnim vrednostima.

Ljubitelji klasičnih okruglih instrumenata kod novog modela neće biti razočarani. Kao i u novim modelima E i S-klase, alternativna tabla s instrumentima u obliku velikog ekrana koji prikazuje virtuelne instrumente u direktnom vidnom polju vozača i cenralni ekran iznad središnje konzole u ponudi su kao opcija. Dva 12,3-inčna ekrana vizuelno se spajaju u široki ekran ispod zajedničkog staklenog poklopca. Vozači G-klase mogu da kontrolišu celokupan infotainment sistem bez da ruku pomere sa upravljača.

Komande osetljive na dodir na upravljaču reaguju na pomeranje prstiju na isti način kao i površina pametnog telefona.

Zahvaljujući dodatnim povratnim informacijama od ugrađenih zvučnika, vozač može da koristi površinu osetljivu na dodir bez potrebe da sklanja pogled sa puta. Opciju ovakvog upravljanja zaokružuju tipke prečica ispred kontrolera, za operativne zadatke koji se često korste.

G-klasa je oduvek na posebno skladan način uspevala da kombinuje off-road sposobnost i luksuz. Čak i u standardnoj opremi donosi bezvremenske i autentične aplikacije od drveta otvorenih pora koji ostavljaju utisak klasične elegancije. Takođe, tu su i visokokvalitetne obloge od metala ili karbonskih vlakana, kao i kožom presvučena sedišta.


Ime i prezime
Komentar