Kultura u automobilu

16. Apr 2015

Veselje u vožnji
Ne vozi se pri maksimalno pojačanom radiju: pored toga što vas onemogućava da čujete tuđe sirene, pokazujete zaista kosmičku vulgarnost. Isto važi, ali samo zbog prvog razloga, za plejere sa slušalicama: izolacija, kada je reč o akustici, može nekada da bude izvor opasnosti.

Telefon instaliran na autu ili mobilni telefon takođe mogu biti opasni: oni će vam sigurno odvući pažnju i izazvati gubitak kontrole nad volanom. Ako vam je baš neophodan telefon u automobile koji nema blutut, postoje i slušalice za njega, preko kojih možete da pričate bez ispuštanja volana. Kada je reč o pažljivosti: držite zatvorene prozore, ne uključujte i isključujte ventilaciju, grejanje ili muziku bez konsultovanja sa svima prisutnima u vozilu.

I na kraju, napomena sa stanovišta estetike: auto govori o vama isto kao i vaš dom. Držite zato auto maksimalno čistim, unutra i spolja. U unutrašnjosti automobila (kao i u prtljažniku) ne bi trebalo da bude suvišnih predmeta, rezervna guma treba da bude u odličnom stanju, kao uostalom i ostatak vozila, uključujući i motor. Izbegavajte viseće amajlije i  kompakt diskove, psiće koji mrdaju glavom, ikone svetaca, crteže na kojima piše "srećan put" ili razne druge poruke.

Nije mnogo kulturno ni imati presvlake od slame, plastike ili veštačke kože. Isto tako, treba izbegavati, bilo spolja bilo iznutra, nalepnice raznih firmi, pevača, diskoteka i tome slično. Može se napraviti izuzetak ako je nalepnica posebno lepa i sa dobrom porukom. Dovoljna je međutim jedna takva sitnica.


Ime i prezime
Komentar