Land Rover Defender No 2.000.000

29. Jun 2015

Land Rover Defender No 2.000.000
Land Rover, renomirani britanski proizvođač terenskih automobila u znak svečanog obeležavanja silaska s proizvodne trake dvomilionitog Defendera (uključujući seriju I, II, III) kreirao je specijalni model. Jubilarni primerak proizveden je u fabrici Solihull u Velikoj Britaniji, u kojoj je proizvodnja počela još 1947. godine modelom Series I.

Dvomilioniti model imaće unekoliko promenjen enterijer i nekoliko izmena na spoljašnjosti da bi se na taj način označilo da je u pitanju jubilarni Defender. Ovim povodom u fabriku je prošlog meseca pozvano nekoliko poznatih zaljubljenika u modele Defender kako bi učestvovali u kreiranju ovog unikatnog modela.


Na jubilarnom Land Rover Defenderu na aluminijumske bočne blatobrane ugravirana je Red Wharf Bay mapa, a nalazi se i na sedištima. Radi se o mestu na kojem je u pesku nacrtan originalni model pre mnogo godina. Takođe, oznaka “No 2.000.000” našla se na naslonima za glavu i posebnim metalnim pločicama. Boja za koju su se odlučili je Indus Silver satin, a u tom duhu su i Santorini Black aluminijumski naplatci čija je boja usklađena sa zaštitama na rubovima blatobrana, krovom, prednjom maskom hladnjaka i retrovizorima.

Land Rover Defender No 2.000.000 je premijerno predstavljen na Goodwood festivalu brzine, da bi narednih meseci bio prikazan na još nekoliko događaja narednih meseci.  Promotivno putovanje završava se 16. decembra kada će da budeprodat na ekskluzivnoj humanitarnoj aukciji. Sredstva ostvarena prodajom biće donacija humanitarnim organizacijama kao što su International Federation of Red Cross, Red Crescent Societies i Born Free Foundation.

 

Land Rover Defender No 2.000.000Land Rover Defender No 2.000.000


Ime i prezime
Komentar