Compact Defender biće jeftini SUV

19. Nov 2020

Land Rover Defender

U martu je objavljeno da Jaguar Land Rover radi na skraćenoj i pojednostavljenoj verziji platforme D7x na kojoj je zasnovana najnovija generacija modela Land Rover Defender L663. Njegova nova modifikacija koristi se za neku vrstu „kompaktnog Defendera“ - jeftinog i korisnog SUV-a. 

 

Jaguar Land Rover će da ugrađuju 1,5-litarski trocilindarski motor kako bi se smanjili troškovi. Zvaničnih informacija o njegovim karakteristikama još nema, ali, verovatno, se radi o motoru serije Ingenium snage 200 KS, a snaga će da se prenosi samo na prednje točkove. Kasnije će da se pojavi hibridna verzija „kompaktnog Defendera“ sa pogonom na sva četiri točka, njegova pogonska jedinica biće pozajmljena od punjivog crossovera Range Rover Evoque (1,5-litarski turbo motor napred i elektromotor pozadi, ukupna snaga je 309 KS).

 

Da bi se smanjili troškovi "kompaktni Defender" će da izgubi neke mogućnosti, a u unutrašnjsti će da se nađu jeftiniji završni materijali. Biće izgrađen na platformi Omega-Arc D10 koju je razvila matična kompanija Tata Motors (JLR je u njihovom vlasništvu od 2008. godine). Omega-Arc D10 koristi se u proizvodnji jeftinog SUV-a Tata Harrier (u proizvodnji od 2019. godine). To je u stvari modifikovana verzija stare platforme Land Rover D8 koja je bila osnova za prvi Range Rover Evoque i Discovery Sport.


Ime i prezime
Komentar