Lexus LC 500 Limited Edition 2020.

27. Aug 2019

Lexus LC-LELexus LC LELexus LC LE

 

Dizajnerska legenda od samog predstavljanja pre tri godine, Lexus LC dodaje ove godine još jedan sloj predstavljanjem verzije Lexus LC Limited Edition za 2020. godinu. Stapanjem senzacionalnih linija LC-a s klasičnom paletom boja, ovaj novi LC, koji će biti proizveden u ograničenom broju primeraka, priziva prefinjeniji, zreliji kupe, ne odričući se savremenih performansi, tehnologija i izgleda koji ga čine toliko poželjnim.

  

Transformacija počinje upečatljivom bojom Terrane Khaki, ekskluzivnom bojom za ovu ograničenu seriju LC. Nežna u svojoj dubini, istovremeno jako upečatljiva, ova vrlo neobična nijansa zelene boje upotpunjuje snažne obrise LC-a. Dvobojni naplatci od 21 inča zaokružuju izgled koji uzdiže njegov profil na neki sasvim novi nivo.

 

Unutrašnjost verzije LC Limited Edition je podjednako upečatljiva zahvaljujući dvobojnom izgledu koji naglašava izuzetan dizajn i vrhunsku izradu koji vladaju u svakom LC modelu. Sedišta s električnim podešavanjem u 10 smerova, presvučena su anilinskom kožom, najmekšom kožom najvišeg dostupnog kvaliteta u Lexusovoj ponudi. Bogata boja Bespoke Saddle Tan dostupna je samo u ovoj ograničenoj seriji, a upotpunjava je neznatno tamnija nijansa Alcantare® na oblogama vrata koja unutrašnjosti daje utisak mekoće i poziva na ulazak.

 

U kontrastu sa sedištima, tamna koža Black Amber koristi se na obruču upravljača, armaturnoj ploči, centralnoj konzoli i vratima. Smeđi šavovi povezuju tamniju kožu i sedišta, povrh toga što naglašavaju neverovatnu preciznost svakog boda.

 

Završni pečat za svaki Lexus LC Limited Edition 2020. je personalizovana lajsna praga koja označava prirodu ograničene serije svakog automobila. Oslanjajući se na geometrijske oblike kojima se odlikuju zadnja stop svetla, laserski sečene ploče, svaki put kada se otvore vrata, nežno podsećaju na to koliko je ovaj automobil redak. 

 

Ovaj LC se, u mehaničkom smislu, ne razlikuje od drugih, bilo da je reč o LC-u 500, sa sjajnim odzivom - zahvaljujući 5,0-litarskom benzinskom motoru V8 i automatskom menjaču sa 10 stepena prenosa Direct Shift ili o samopunjivoj hibridnoj verziji - LC 500h, prvom automobilu na svetu s četvorostepenim sistemom Multi Stage Hybrid System, sa 3,5-litarskim benzinskim V6 motorom u kombinaciji s naprednim elektromotorom.

 

Pored istaknute boje - Terrane Khaki - ova ograničena serija dostupna je i u crnoj boji Graphite, kao i u boji Sonic Titanium.

 

Lexus LC 500 Limited Edition 2020. stiže u evropske prodajne salone u oktobru ove godine.


Ime i prezime
Komentar