Mini se fokusira na električne modele

30. Oct 2020

Mini Cooper SE

Kompanija Mini najavila je planove za proširenje asortimana električnih modela. Trenutno u njegovom arsenalu postoji samo električni hečbek Cooper SE (u svojoj domovini poznat je pod imenom Electric), ali uskoro će mu se pridružiti još dve nove verzije. Prema pres-službi marke, asortiman će da bude dopunjen kompaktnim i subkompaktnim električnim krosoverima.

 

Samo jedan od dva noviteta može da se nazove zaista novim. Što se tiče drugog, govorimo o električnoj verziji trenutnog modela Countriman sledeće generacije, koja još nije ni proverena na testovima. Međutim, kompanija obećava da će oba električna krosovera dobiti sve karakteristične Mini karakteristike: pametno korišćenje prostora u unutrašnjosti, uzbudljivo upravljanje i personalnost.

 

Ako su sada automobili britanskog proizvođača najpopularniji u Evropi, onda će se promenom generacije modela kompanija fokusirati na Istok - na kinesko tržište. Sada prodaje oko 10 odsto modela marke, ali očekuje se da će se ovaj broj značajno povećati u roku od nekoliko godina zahvaljujući saradnji sa velikim kineskim proizvođačem automobila Great Wall. Zajednička kompanija pod nazivom Spotlight Automotive Limited počeće 2023. godine proizvodnju Minija u novom pogonu u Zhangjiagangu.


Ime i prezime
Komentar