Predstavljen obnovljeni Mini Countryman

28. May 2020

Mini CountrymanMini Countryman


Predstavljen je obnovljeni Mini Countriman trenutne, druge generacije koja je lansirana 2016. godine. Ovo osvežavanje donelo je male spoljne i tehničke promene. Vizuelno novi krosover može da se prepozna po novoj optici, LED-u koji je već u osnovnoj konfiguraciji i rešetki hladnjaka i smanjenom usisniku na braniku. Zadnja svetla Union Jack (sa britanskom zastavom), Piano Black Exterijer i točkovi od 18, 19 i 20 inča dostupni su uz doplatu. Kabina ima novu digitalnu komandnu tablu sa peto-inčnim displejem.

Mini Countriman najveći je i najsvestraniji član porodice Mini modela stvara sveže stimulanse za zadovoljstvo u vožnji i individualni ukus u prepoznatljivom stilu britanske premijum marke. Precizno rafiniran dizajn, atraktivni dodaci asortimanu opreme i inovativna tehnologija u oblastima rada i umrežavanja podržavaju izuzetan status novog Mini Countrimana u premijum kompaktnom segmentu. Njegova robusna koncepcija, prostrana unutrašnjost sa pet potpuno opremljenih sedišta i opcioni sistem pogona na sve točkove ALL4 čine ga nepogrešivim izborom ne samo u svakodnevnom saobraćaju već i u putovanjima na duge staze, čak i po neuređenom terenu.

Progresivni karakter novog Mini Countrimana ogleda se u verziji modela opremljenog plag-in (samopunjivim) hibridnim pogonom, kao i u novim digitalnim Mini Connected uslugama. Štaviše, želja za individualizacijom zadovoljena je radikalnije nego ikad ranije nizom dodatnih opcionih dodataka i originalnih Mini dodataka. Novim Mini Countriman-om, britanski brend bogate tradicije nastavlja svoje osvajanje dodatnih ciljnih grupa. Već u svojoj prvoj generaciji Mini Countriman bio je pionir. Kao prvi model spoljne dužine veće od četiri metra, četvoro vrata, velikim vratima prtljažnika, pet sedišta i pogonom na sve točkove, postavio je osnove za uspešan napredni brend u premijum kompaktnom segmentu.

 

Mini CountrymanMini Countryman

Mini Countriman sada čini skoro 30 odsto prodaje novih modela brenda širom sveta. Osvežavanje trenutne generacije ovog modela predstavlja značajnu optimizaciju u pogledu prostora, svestranosti, funkcionalnosti i udobnosti vožnje. Pored toga, Mini Countriman postao je pionirska sila za lokalnu mobilnost bez emisija gasova. Plag-in hibridni model Mini Cooper SE Countriman ALL4 kombinuje revolucionarnu efikasnost i poseban hibridni pogon na sve točkove sa mogućnošću vožnje isključivo na električni pogon. Litijum-jonska baterija kapaciteta 7,6 kWh pruža autonomiju od 27 km.

Pored plug-in hibridnog pogona, novi Mini Countriman dostupan je uz tri benzinska i tri dizel motora koji imaju najnoviju Mini TwinPower Turbo tehnologiju. Motori su doživeli opsežan dalji razvoj i pokrivaju izlazni spektar u rasponu od 75 kW / 102 KS do 140 kW / 190 KS. Već ispunjavaju emisijski standard Euro 6d, koji neće biti obavezujući do 2021. godine. Četiri od njih mogu da se kombinuju sa sistemom pogona na sve točkove ALL4 na zahtev.

Mini Countriman na tržište treba stigne ovog leta. Cene nisu objavljene.


Ime i prezime
Komentar