Proizvedeno više od 11.000 električnih Minija

06. Aug 2020

MINI Cooper SE - Oxford

Prvi električni Mini serijske proizvodnje dostigao je značajan broj. Ukupno, u fabrici u Oksfordu proizvedeno je više od 11.000 primeraka ovog popularnog modela, objavili su u Velikoj Britaniji.

 

Kompanija je zadovoljna prodajom na domaćem tržištu, gde su do sada primili više od 3.000 porudžbina, što je drugo najveće tržište za oba elektrifikovana modela - potpuno električni Mini Cooper SE i hibridni Mini Cooper SE Countriman ALL4. Njihova  prodaja predstavlja 19 odsto svih elektrifikovanih Minija isporučenih domaćim kupcima.

 

„Oduševljeni smo što je električni Mini tako popularan kod kuće i da se našim kupcima takođe sviđa kao i nama. Lepo je videti rastuću popularnost elektrifikovanih automobila", rekao je David George, izvršni direktor Mini UK.

 

Peter Veber, direktor fabrike Mini Plant Oksford, dodao je: „U proizvodnji smo izuzetno ponosni što se naš naporan rad na integrisanju električne energije u Mini na proizvodnoj liniji isplati. Ponosni smo što je model toliko popularan kod kuće i širom sveta i što u Minijevom rodnom gradu pravimo prvi električni Mini za izvoz u svet."


Ime i prezime
Komentar