Novi Goodyear pneumatik nenadmašan u kilometraži

24. Mar 2020

Goodyear EfficientGrip Performance 2
Novi Goodyear pneumatik EfficientGrip Performance 2 predstavlja beskompromisno rešenje za sve one koji od svojih pneumatika očekuju najveću moguću kilometražu i istovremeno visok nivo performansi. Naslednika vrlo omiljenog pneumatika EfficientGrip Performance, pored najbolje kilometraže, takođe odlikuje i izvanredno zaustavljanje, bilo da je na mokroj ili suvoj podlozi.

Pneumatik EfficientGrip Performance 2 karakteriše i impresivna kilometraža koja je čak 50 odsto veća od kilometraže njegovog prethodnika. Njegove performanse su potvrdili i nezavisni testovi organizacije TÜV SÜD na kojima je, u kilometraži, za 20 odsto nadmašio najbližeg konkurenta, pneumatik Michelin2. U poređenju sa konkurentnim pneumaticima na testu imao je najkraći put zaustavljanja kako na mokroj tako i na suvoj podlozi.

“Zahvaljujući tehnološkim dostignućima naše grupe dizajnera i inženjera, pneumatik EfficientGrip Performance 2 omogućiće vozačima znatno veću kilometražu i istovremeno im obezbediti visok nivo performansi. U pitanju je dostignuće na koje smo izuzetno ponosni - ne samo zato što će vozači da uživaju u performansama, već i zato što će dužim vekom trajanja svojih pneumatika doprinositi čistijoj životnoj sredini,” naglasio je prilikom predstavljanja pneumatika Xavier Fraipont, Goodyearov potpredsednik za razvoj proizvoda u regiji EMEA.

Pneumatik poseduje brojna inovativna svojstva koja omogućavaju veću kilometražu i visok nivo performansi. Pneumatik odlikuju velika elastičnost i savitljivost gazećeg sloja, što doprinosi manjem habanju pneumatika na grubim površinama puta, a da se pri tom ne pogoršavaju performanse pneumatika na mokroj i suvoj podlozi. Za efikasno odvođenje vode i kraći put zaustavljanja na mokroj podlozi brine se veći broj i više dužina rubova za prijanjanje, kao i optimizovana krutost gumene smeše. Veću krutost i time poboljšanu stabilnost automobila u kritičnim situacijama obezbeđuju još i velika rebra u centralnom delu gazećeg sloja.

Pneumatik Goodyear EfficientGrip Performance 2 u ponudi je u 45 dimenzija za naplatke od 15 do 18 inča.


Ime i prezime
Komentar