Novi Renault Captur debitovao u Frankfurtu

10. Sep 2019

Renault Captur

 

Thierry Bolloré, glavni direktor Grupe Renault i Laurens van den Acker, izvršni potpredsednik odeljenja za dizajn, na frankfurtskom salonu automobila predstavili su novi Renault Captur, najnoviju verziju najprodavanijeg gradskog SUV-a, prodatog u više od 1,5 miliona primeraka u 90 zemalja širom sveta. 

 

Renault Captur, već sedam godina najprodavaniji automobil u segmentu, potpuno je obnovljen i sada je još bezbedniji, prilagodljiviji, uz više mogućnosti personalizacije i sve to u nikad privlačnijem ruhu... Sve te odlike su osnov  njegovih globalnih ambicija, pre svega na kineskom tržištu.

 

„Za razvoj novog Captura kao početnu tačku uzeli smo samo najbolje i najcenjenije karakteristike prethodne generacije i podigli ih na viši nivo. Napravili smo revoluciju u unutrašnjosti, preoblikovali karoseriju i učinili Captur još prilagodljivijim. Kvalitet života u automobilu za Renault je apsolutni prioritet. Kvalitetniji, napredniji, potpuniji SUV: novi Captur je 100 % Captur, i još mnogo više. ” - Laurens van den Acker - viši potpredsednik, odeljenje za dizajn Grupe Renault.

 

Druga generacija, konstruisana na Alijansinoj novoj modularnoj platformi, odgovara na pitanja mobilnosti budućnosti i nudi najnaprednija tehnološka rešenja u pogledu:

– povezanosti: Renault Easy Connect, sa pratećim povezanim uslugama i novim multimedijalnim sistemom Easy Link

– pomoći u vožnji: sistem za pomoć u vožnji autoputem i u saobraćajnim gužvama (SAE drugog nivoa)

– elektrifikacije: sa pogonom E-tech Plug-in.

 

„Od 2020. godine novi Captur biće prvi automobil u klasi dostupan sa plug-in hibridnim motorom. Razvili smo jedinstven sistem prenosa prilagođen potrebama hibridnog motora i uparili ga sa sistemom za upravljanje energijom preuzetim direktno iz Formule 1. U Renaultu nastojimo da tehnologiju i inovacije učinimo dostupnima širokom krugu kupaca. To je naša priča. To je naša budućnost.” - Thierry Bolloré, generalni direktor Grupe Renault.

 

Renault CapturRenault Captur

 

Captur je SUV ili crossover verzija Clia zasnovana na CMF-B platformi i kao takav u odnosu na svog prethodnika ima čak 85 odsto potpuno novih delova. Pritom je lakši, karoserija je kruća i korišćeni su kvalitetniji materijali.

 

Nova generacija duža je za čak 11 cm, a duže je i međuosovinsko rasstojanje za 2 cm. Tako da je ponuda prostora u kabini bolja, a uz to zadržani su elementi poput klizne zadnje klupe, po kojoj je bio cpecifičan. Moći će da bude opremljen i panoramskim krovom, krovnim nosačima, prednjim i zadnjim LED svetlima, a u ponudi će se naći i točkovi veličine sve do 18 cola.

 

Captur se po svojim dimenzijama približio kompaktnoj klasi, sada je dugačak 420 cm i širok 181 cm, skoro kao Megane.

 

Ponuda motora je nešto bogatija nego za novi Clio. Početni model Captura pokretaće trocilindarski 1.0 turbo-benzincem od 100 KS, a u ponudi biće novi 1.3 turbo od 130 i 155 KS. Obe verzije jačeg motora mogu da budu uparene s DCT7 automatskim menjačem, a slabijoj verziji (130 KS) namenjen je ručni menjač.

 

Što se tiče dizel motora u ponudi je poznati 1,5-litarski dCi u verzijama od 95 i 115 KS, a transmija je ista kao kod benzinskih motora: manuelni ili automatski EDC7. Najavljena je i verzija E-TECH Plug-in-hybrid koja će Captur da učini jednim od najpoželjnijih malih gradskih crossovera. 


Ime i prezime
Komentar