Novo izdanje prestižnog Megana GrandCoupe

27. Oct 2020

Renault Megane GrandCoupe

 

Od lansiranja 2016. godine, prodato je 200.000 Megana GrandCoupe modela - veoma cenjenog među kupcima sa istančanim ukusom za limuzine u C klasi. Imajući u vidu da se plasira na tržište trideset zemalja, ovaj automobil doprinosi razvoju brenda Renault na globalnom nivou. Novi Megane GrandCoupe ima prefinjeniji dizajn i opremljen je najnovijim tehnologijama za pojačanu bezbednost i izuzetnu udobnost u vožnji.  Ovaj model sve ovo potvrđuje svojim dizajnom i stilom privlačeći i najzahtevnije kupce.

 

Elegantan i prefinjen dizajn 

 

Novi Megane GrandCoupe integriše LED tehnologiju 100% Pure Vision, koja je efikasnija u vožnji, kao i karakterističan potpis marke Renault na svetlima u obliku slova C (C-Shape). 

 

Na prednjoj strani automobila nalaze se novi branik i rešetka sa hromiranim elementima. Deflektori su pozicionirani na prednjoj strani lukova točkova radi poboljšane aerodinamike. Bočne strane novog modela Megane GrandCoupe odlikuje novi dizajn blatobrana, kao i osvetljenje kvaka na vratima. 

 

Novi Megane GrandCoupe dostupan je u sedam boja spoljašnjosti, uključujući i novu sivu boju - Highland Grey. Dostupni su i novi točkovi od 16 do 18 inča.

 

Ergonomska, modernizovana i udobna unutrašnjost

 

Novi Megane GrandCoupe opremljen je digitalnom instrument tablom i ekranom veličine 10,2 inča (u zavisnosti od verzije). Ona podržava GPS navigaciju (u zavisnosti od zemlje) koja personalizuje iskustvo u vožnji na veoma intuitivan način. 

Instrument tabla takođe sadrži (u zavisnosti od nivoa opreme) novi multimedijalni ekran od 9,3 inča dvostruko veće radne površine. Ovaj vertiklani ekran unosi savremenost i modernizuje putnički prostor. Novi povezani multimedijalni sistem Renault Easy Link objedinjuje čitav niz multimedijalnih sadržaja, navigaciju, informativne elemente i postavke sistema Multi-Sense. Komande sistema za pomoć u vožnji su grupisane na volanu, dok su komande na centralnoj konzoli pristupačnije, kao na primer displej za temperaturu – sve to radi bolje ergonomije. 

 

Novi Megane GrandCoupe opremljen je takođe samozatamnjujućim unutrašnjim retrovizorom bez ivica i hromiranim završnim slojem na komandama klima uređaja. Poptuno nove presvlake upotpunjuju unutrašnjost automobila. Vozač sada ima električno podesivno sedište za udobniji položaj.

 

Personalizovano iskustvo u vožnji

 

Koristeći novi, fluidniji i intuitivniji interfejs, multimedijalni sistem Renault Easy Link koristi iste kodove kao i pametni telefoni i integriše prepoznavanje glasa, telefoniju sa sistemom Android Auto i kompatibilan je sa sistemom Apple CarPlay. Navigacija sa Google pretragom adresa, cenama goriva i informacijama o trenutnom stanju u saobraćaju takođe spada u nove funkcije (funkcije su dostupne u zavisnosti od teritorije).

 

Uz četiri režima vožnje (Eco, Comfort, Sport i MySense - u zavisnosti od motora), tehnologija Renault Multi-Sense razvija se na jedan duboko iskustveni način. Nove funkcije uključuju poboljšanu ergonomiju za veću intiuitivnost i jednostavnija podešavanja, nove boje enterijera automobila, kao i aplikaciju R-Sound za zvuk motora. 

 

Digitalni displej instrument table (7 i 10,2 inča) pruža mogućnost prilagođavanja uz pomoć vidžeta, kao što je potrošnja goriva u Eco režimu i snaga u Sport režimu.

 

Renault Megane GrandCoupeRenault Megane GrandCoupe

 

Novi sistemi pomoći u vožnji za veću bezbednost

 

Novi Megane GrandCoupe koristi nove sisteme za pomoć u vožnji za bezbedniju i prijatniju vožnju: 

- Adaptivni tempomat (Adaptive Cruise Control) sa Stop&Go funkcijom održava razmak u odnosu na vozilo koje se nalazi ispred pri određenoj brzini i reguliše ubrzanje i kočenje.

- Sistem aktivnog kočenja u slučaju nužde (Active Emergency Braking System) je unapređen prepoznavanjem pešaka. On poboljšava bezbednost tako što upozorava vozača na opasnu situaciju i može da asistira ukoliko vozač ne reaguje. 

- Sistem upozorenja pri vožnji unazad (Rear Cross Traffic Alert ) prepoznaje prepreku koja se približava i upozorava vozača kada vozi unazad.

 

Pored toga, funkcija Auto-Hold na ručnoj kočnici koja omogućava vozaču da ostane u mirovanju bez pritiskanja kočnice poboljšana je radi veće udobnosti u gradskoj vožnji. Novi Megane GrandCoupe nastavlja da integriše sisteme za pomoć koji omogućavaju bezbedniju i udobniju vožnju, kao što su Upozorenje na neželjeni izlazak iz saobraćajne trake (Lane Departure Warning), Upozorenje na pospanost vozača (Drowsiness Alert) i Upozorenje na bočni "mrtav ugao" (Blind Spot Warning).

 

Širok spektar motora unapređen 1.0 TCe motorom

 

Novi Megane GrandCoupe pruža veliki izbor motora, prilagođenih različitim načinima korišćenja, koji su kompatibilni novim propisima u skladu sa standardom Euro 6D Full.

 

U grupi benzinskih motora, novitet je 1.0 TCe motor sa direktnim ubrizgavanjem u efikasnijoj verziji od 115 KS (sa ručnim menjačem) optimizovanoj za smanjenje potrošnje goriva i emisije ugljen-dioksida. 

 

Motor 1.3 TCe opremljen filterom čestica takođe je dostupan u verziji od 140 KS (sa ručnim šestostepenim menjačem, kao i EDC automatskim sedmostepenim menjačem sa dvostrukom spojnicom).

 

U grupi dizel motora, motor 1.5 Blue dCi dostupan je u verziji od 115 KS (sa ručnim šestostepenim menjačem, kao i EDC automatskim sedmostepenim menjačem sa dvostrukom spojnicom).

 

"Pet godina nakon lansiranja 2016. godine, Renault obnavlja model Megane GrandCoupe, prestižnu limuzinu elegantnih linija, unapređujući sve odlike koje su ga učinile tako uspešnim u pogledu užitka i udobnosti u vožnji. Novi Megane GrandCoupe svakom kupcu pruža personalizovano iskustvo u vožnji novim tehnologijama kao što su sistem Renault Easy Link, prefinjenom unutrašnjošću automobila modernog stila i novim, efikasnijim benzinskim motorom 1.0 TCe. Najnovija generacija sistema za pomoć u vožnji upotpunjuje tehnološke funkcije koje nudi novi Megane GrandCoupe." - Marion Humeau, marketing direktor odeljenja za automobile srednje veličine Renault Grupe.

 

* Zemlje na čija tržišta se plasira novi Megane GrandCoupe: Saudijska Arabija, Bugarska, Hrvatska, Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati, Estonija, Mađarska, Irska, Izrael, Letonija, Litvanija, Maroko, Poljska, Portugalija, Češka, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Tunis, Turska i Ukrajina.


Ime i prezime
Komentar