Pet Euro NCAP zvezdica novim VW modelima

17. Nov 2017

Polo na Euro NCAP testuPolo na Euro NCAP testu

 

Novi Polo i T-Roc dobili su maksimalnih pet zvezdica u okviru Euro NCAP crash testova. U svim važnim segmentima testiranja - Odrasli putnici, Zaštita dece, Pešaci i Sistemi podrške - dva najnovija modela marke Volkswagen ostvarili su vrlo dobre rezultate. Frank Welsch, član uprave marke Volkswagen zadužen za poslovni razvoj: "Volkswagen već decenijama demokratizuje bezbednost. Izuzetna ocena modela Polo i T-Roc na Euro NCAP testovima još jednom jasno pokazuje da maksimalni nivo bezbednosti omogućujemo i vozačima malih i kompaktnih modela."

Modeli Polo i T-Roc opremljeni su već u sklopu svoje osnovne opreme sa šest vazdušnih jastuka, sistemom ESC uključujući podršku podupravljanju, multikolizijskom kočnicom i sistemom kontrole okoline Front Assist sa City funkcijom kočenja u nuždi i sistemom prepoznavanja pešaka. T-Roc pri tome u sklopu svoje serijske opreme nudi podršku zadržavanja automobila u saobraćajnoj traci Lane Assist.

Polo na Euro NCAP testu: novi je Polo testiran na Euro NCAP testovima (European New Car Assessment Programme) u klasi Gradskih automobila. U okviru svojih testova Euro NCAP proverava između ostalog kojim su opterećenjima izloženi Odrasli putnici u različitim scenarijima sudara. Polo je ovde ostvario vrlo dobre rezultate u svojoj klasi od 96 odsto.

Kod bočnog sudara koji je zahtevan za konstrukciju automobila - ovde je zona deformacije manja nego u zoni prednjeg i zadnjeg dela automobila - Polo takođe dobija ubedljivu ocenu: kako kod bočnog sudara s preprekom tako i kod bočnog udara u stub "zaštita svih kritičnih delova tela je dobra, a Polo je pritom ostvario maksimalan broj bodova", glasi komentar Euro NCAP-a. U testiranju Zaštite dece Euro NCAP ocenio je Polo s 85 odsto - novom najboljom ocenom u segmentu. U svom konkurentskom okruženju novi kompaktni model dostigao je primerne vrednosti i u testovima Zaštita pešaka (76 odsto) i Sistemi podrške (59 odsto).

 

T-Roc na Euro NCAP testouT-Roc na Euro NCAP testu


T-Roc na Euro NCAP testovima: najbolje vrednosti istovremeno je ostvario prvi kompaktni SUV marke Volkswagen: novi T-Roc. On je nastupio u segmentu Kompaktnih SUV vozila - klasi u koju su uvršteni i znatno veći SUV modeli. Rezultati modela T-Roc impresioniraju bez izuzetka. Primer iz kategorije Odraslih putnika: ovde je novi SUV ocenjen s 96 odsto.

Vrlo dobar prolaz T-Roc je pri tome zabeležio rezultatom od 87 odsto u kategoriji Zaštita dece. Ovde se testovi sprovode pomoću lutaka za testiranje na dečjim sedištima. Primer za tzv. offset sudar (delimični frontalni sudar) i bočni sudar: "Na testu koji je uključivao frontalni offset sudar, zaštita svih kritičnih delova tela obe lutke za testiranje u veličini deteta bila je dobra. Na sličan način kao dobra pokazala se i zaštita svih kritičnih delova tela lutaka za testiranje tokom testiranja bočnog sudara", komentar je Euro NCAP-a.

Fleksibilni elementi u prednjem delu automobila i serijski sistem prepoznavanja pešaka zaslužili su vrednost od 79 odsto u oblasti Zaštite pešaka koja je impresivna u odnosu na konkurenciju. Ocenom od 71 odsto novi T-Roc dobio je najbolje ocene i u testiranju Sistema podrške.


Ime i prezime
Komentar