Prve fotografije novog Citroena C4

22. Jun 2020

Citroen C4Citroen C4


Citroen je objavio zvanične fotografije nove generacije svog kompaktnog modela, uoči premijere koja je najavljena za 30. jun 2020. godine.

Francuski proizvođač, kao što je i najavio, novi C4 prekvalifikovao je u krosover segment i praktično je u jednom modelu objedinio naslednike ukinutog hečbeka C4 i krosovera C4 Cactus.

Ljubitelji modela marke Citroen za sada mogu da uživaju samo u fotografijama novog modela, s obzirom da su tehnični detalji ostavljeni za online premijeru koja će da se održe poslednjeg dana juna. Ipak, kompanija je otkrila da će novi C4 da se proizvodi i u potpuno električnoj varijanti, koja će da se prodaje pod oznakom e-C4.

Na osnovu prvih fotografija, vidi se da novi model nije klasičan krosover, već da ima oblik kupe-krosovera.

Ova forma karoserije, stvorena među premijum proizvođačima, polako se širi i na mejnstrim kompanije, pa je tako Renault pre par godina predstavio model Arkana, a Volkswagen nedavno model Nivus.

Citroën ni ovog puta nije izneverio očekivanja kada je u pitanju dizajn automobila, s obzirom da je francuski proizvođač automobilsku javnost odavno navikao na modele sa neuobičajenim stilskim rešenjima.

Dosta kotroverze izazvaće kako izgled prednjeg, tako i dizajn zadnjeg dela automobila, specifičnim rešenjima svetlosnih grupa. Međutim, nema sumnje da će izazavati pažnju i da će se na ulici ljudi okretati za ovim automobilom.

Interesantno je i to da će Citroen, pored konvencionalnih verzija, da ponudi kupcima i potpuno elektrifikovani C4. Citroen ë-C4 deo je predstojeće “električne ofanzive” marke, s obzirom da je u planu da do kraja godine bude lansirano pet električnih modela, kako najavljuju u toj kompaniji.

Više detalja o novom C4 i e-C4 biće poznato nakon premijere krajem ovog meseca.


Ime i prezime
Komentar