Renault brine za bezbednost dece

04. Jun 2019

Bezbednost za sve

Održanom edukacijom na temu bezbednosti dece u saobraćaju u beogradskoj osnovoj školi Danilo Kiš na Voždovcu zvanično je obeležen početak već tradicionalne Renault akcije „Bezbednost za sve“.

 

U ponedeljak 3. juna 2018. godine u osnovnoj školi Danilo Kiš na Voždovcu, održan je edukativni čas na temu  bezbednosti dece u saobraćaju čime je i zvanično obeležen početak tradicionalne akcije „Bezbednost za sve“. Već treću godinu za redom, Renault Nissan Srbija sprovodi ovu akciju u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Agencijom za bezbednost saobraćaja i kompanijom Transfera d.o.o.

 

Do sada je kroz ovaj edukativni program prošlo 34.000 dece širom Srbije, a ove godine će više od 27.000 mališana u 44 opštine u Srbiji neposredno pred početak velikog školskog raspusta, tokom prve dve nedelje juna, imati priliku da se druže sa saobraćajnim policajcima i da se u okviru jednog časa redovne nastave podsete koliko je bezbedno i odgovorno ponašanje u saobraćaju važno, bilo da u njemu učestvuju kao pešaci, vozači bicikla, rolera i trotineta ili kao putnicu u automobilu.

 

Reč je o međunarodnom vaspitno-edukativnom programu koji Renault sprovodi u dvadeset zemalja u svetu, kao potporu globalnom projekta UN: „Dekada akcije za bezbednost na putevima 2011.-2020.“. Program je namenjen podsticanju najmlađih, a time i najranjivijih, učesnika u saobraćaju na bezbedno ponašanje na ulicama, a pripremljen je za učenike trećeg razreda. Kriterijum za izbor opština bio je zvanični podatak MUP i Agencije za bezbednost saobraćaja o javnom riziku stradanja i akcenat je stavljen na najugroženija područja.

 

Za kompaniju Renault bezbednost je na prvom mestu kako kada je konstruisanje automobila u pitanju, tako i kada je reč o bezbednom učestvovanju dece u saobraćaju. Renault Nissan Srbija planira da akcija „Bezbednost za sve“ ima dugu tradiciju i da svake školske godine omogući deci u najugroženijim područjima u Srbiji da prođu kroz ovu edukaciju.


Ime i prezime
Komentar